Nieuw vak: tech startups ondersteunen onder begeleiding van ervaren advocaten

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid VU start in 2021 een nieuw, interdisciplinair onderwijsprogramma genaamd ‘De Startup Clinic’. Tijdens dit vak zullen rechtenstudenten van de Vrije Universiteit tech startups ondersteunen bij hun juridische projecten, onder begeleiding van ervaren advocaten.

Advocatenkantoren Lexence, DLA Piper, Wintertaling, Höcker en Blenheim hebben zich inmiddels verbonden aan het project. Studenten leren tijdens de clinic hoe zij hun academische kennis kunnen inzetten voor de maatschappij.

Curriculum

Om studenten goed voor te bereiden op het adviseren van startups ligt er een uniek curriculum klaar. De School of Business and Economics verzorgt het onderdeel ‘Entrepreneurship voor rechtenstudenten’. Voor het juridisch onderwijs werken docenten en advocaten intensief samen. Er zullen praktijkgerichte gastcolleges gegeven worden bij de advocatenkantoren, waarbij er aandacht is voor vaardigheden zoals communiceren met cliënten. De Startup Clinic is bijzonder omdat dit het eerste onderwijsprogramma is waar parttime stages ingebouwd zijn. De studenten werken één dag per week aan hun opdracht bij de advocatenkantoren in-house. Daardoor kunnen zij makkelijk vragen stellen, maar proeven ze ook van de sfeer en maken zij op een laagdrempelige manier kennis met de praktijk.

Ontstaansgeschiedenis

Ook de ontstaansgeschiedenis van de clinic is uniek. Het vak is in 2018 bedacht door een studente van de VU-master ‘Ondernemingsrecht aan de Zuidas’. Zij wilde dat bachelorstudenten met een interesse in de commerciële rechtspraktijk leerden hoe ze een maatschappelijke impact konden maken. In januari 2020 heeft het project de VU-Innovatieprijs gewonnen. Inmiddels is er een vast team dat werkt aan de verdere uitwerking. Het team zal in 2021 starten met een pilot voor tien studenten.

Meer informatie vind je hier.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top