Nieuwe app voor kennisdeling en contact tussen zelfstandige advocaten en juristen

Vandaag lanceert WeLegal Network, een netwerkorganisatie voor zelfstandige advocaten en juristen, de eerste editie van haar mobiele app. Volgens het netwerk is dit het eerste initiatief in de Nederlandse markt om juridische ZZP'ers te ondersteunen bij het via mobiel delen van kennis met collega vakspecialisten.

Delen:

Binnen grote juridische afdelingen en advocatenkantoren is het makkelijk om even bij een collega binnen te lopen om inhoudelijk te sparren over een complex juridisch vraagstuk. Juist dat collegiale overleg vormt deel van de kracht van dat soort organisaties. Voor zelfstandige kenniswerkers als zzp-advocaten en -juristen vormt die kennisuitwisseling en het laagdrempelige contact een uitdaging die ieder voor zich moet zien op te lossen. WeLegal Network, dat ruim 580 leden heeft, maakt dat voor haar leden nu een stuk makkelijker door de introductie van de WeLegal app.

Marijn Rooijmans, coördinator van het netwerk: “Onze leden zijn allemaal onafhankelijk en volstrekt hun eigen baas. Wat hen bindt is de hang naar onafhankelijkheid, naar autonomie. Maar ook het gegeven dat ze van het vak houden en dat graag op hoog niveau uitoefenen. Als jurist kun je niet meespelen in de spreekwoordelijke eredivisie als je geen mensen om je heen hebt om mee te klankborden. Die kennisdeling, maar ook de onderlinge doorverwijzing faciliteerden we al met de besloten online community, maar iedereen leeft steeds meer met en in z’n mobiel, vandaar dat we daar nu een app aan toevoegen. Op zichzelf is een app niet nieuw, maar wat het bijzonder maakt is dat we hiermee voor het eerst in Nederland via mobiel de kennisdeling en doorverwijzing tussen zzp’ers faciliteren. Dat past in ons streven om te laten zien aan de markt dat high end kenniswerk wél te combineren is met het werken als zelfstandige.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven