Partnerbijdrage van

Nieuwe opleiding over data science en gegevensbescherming

Dit najaar start een nieuwe opleiding bij het CPO: Data Science en Gegevensbescherming. In deze zesdaagse opleiding krijgen deelnemers een afwisselend programma van computerwetenschappen en juridische verdieping.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Slim en tegelijkertijd verantwoord gebruik van gegevens vergt kennis en begrip uit verschillende disciplines. Om privacyregels goed te kunnen toepassen, is kennis van computerwetenschappen onontbeerlijk. Andersom geldt dat wanneer je werkt met grote data-verzamelingen, IT-systemen en de beveiliging daarvan, kennis van de geldende privacyregels noodzakelijk is.

In de nieuwe opleiding Data Science en Gegevensbescherming komen al deze aspecten aan bod. De opleiding biedt deelnemers een afwisselend en praktijkgericht programma van computerwetenschappen en juridische verdieping in onder meer de privacywetgeving. Bijzonder is ook dat het National Cyber Security Centre, de Autoriteit Persoonsgegevens en FOX-IT een kijkje in de keuken geven.

In de zesdaagse opleiding behandelen ervaren professionals uit de praktijk een divers aantal onderwerpen:

  • Artificial Intelligence
  • privacy by design
  • beveiliging van persoonsgegevens
  • juridische aspecten
  • verantwoord datagebruik
  • actualiteiten

De praktijkgerichte opleiding Data Science en Gegevensbescherming is ontwikkeld voor ICT- en privacyrechtadvocaten, bedrijfsjuristen, privacy officers, functionarissen gegevensbescherming en overheidsjuristen. Deelnemers krijgen een handzame inleiding in AI, digital security en privacy design strategies. Ook zijn zij na afloop bekend met het juridische kader rond de beveiliging van persoonsgegevens.

De eerste bijeenkomst van de opleiding vindt plaats op 14 oktober 2021. Kijk voor meer informatie en inschrijven op cpo.nl.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top