Nieuwsblog TechnologIE, privacy en recht: voor en door studenten

Delen:

Jurriaan Dane, Laura Wolfs en Thamar Sikkes volgen de master Rechtsgeleerdheid: Internet, intellectuele eigendom en ICT aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Tijdens hun master merkten zij dat ze het heel erg leuk vonden om te schrijven over actuele juridische onderwerpen. En zo ontstond hun platform www.actualiteitenictrecht.com.

“Er zijn al een aantal platformen waar nieuws over internet-, intellectueel eigendoms- of privacyrecht wordt gepubliceerd, maar geen van alle, van wat wij weten, wordt beheerd door studenten”, vertelt het drietal. “Dit bracht ons op het idee om een soortgelijk platform te beginnen, maar dan door studenten. Twee brainstormsessies en veel enthousiasme verder lanceerden we onze website: www.actualiteitenictrecht.com.” Met een jaarlijks wisselende redactie en team van auteurs biedt ‘TechnologIE, privacy en recht’ een selecte groep masterstudenten de mogelijkheid om juridische nieuwsartikelen te publiceren.

“Doordat verschillende hoogleraren zich bij dit nieuwsblog hebben aangesloten en masterclasses zullen geven aan de auteurs, kunnen studenten zichzelf ontwikkelen op het gebied van hun schrijfvaardigheid. Met dit platform proberen wij een brug te vormen van de theorie naar de praktijk. De berichten die geplaatst worden zijn heel erg divers. Denk aan een analyse van het privacybeleid van een van de meest gebruikte hardloop-apps, een uiteenzetting van art. 13 van de nieuwe DSM-richtlijn of een beschouwing over de laatste uitspraak van de Duitse mededingingsautoriteit over Facebook. Auteurs krijgen de vrijheid om te schrijven over wat hen interesseert. Daarnaast worden geïnteresseerde professionals uit de praktijk uitgenodigd een gastblog te schrijven over een onderwerp naar keuze. En natuurlijk staan we open voor suggesties voor te behandelen onderwerpen. Die kun je sturen naar actualiteitenictrecht@gmail.com.”

Benieuwd naar de website? Kijk dan nu, én meld je aan voor de nieuwsbrief. Op LinkedIn worden alle laatste updates worden gedeeld.

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven