Nog even wachten op uitslag scriptieprijs 2021 Stichting Beer impuls

Na het lustrum vorig jaar zal de scriptieprijs van Stichting Beer impuls ook dit jaar weer worden uitgereikt aan de beste masterscriptie op het gebied van aansprakelijkheidsrecht en/of personenschade. De shortlist werd inmiddels bekend gemaakt.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

De stichting stimuleert de ontwikkeling van jong talent met belangstelling voor aansprakelijkheidsrecht en personenschade. Het bestuur van de stichting vindt “dat de scriptieprijs nog immer een mooie impuls vormt op het gebied van de ontwikkeling van jong talent.”

De jury, die net als vorige jaren, bestaat uit prof. mr. C.C. van Dam, mr. dr. F.Th. Kremer en mr. J.M. Beer, heeft inmiddels juryberaad gehouden over deze drie scripties:

  • Verhalen van schade (verhouding tussen de visie van verzekeringsprofessionals en slachtoffers op de letselschadeprocedure en op de behoeften van slachtoffers van letsel), van Charlotte van Goch (Vrije Universiteit, vakgroep privaatrecht)
  • Immateriële schadevergoeding & effectieve rechtsbescherming in de zin van artikel 13 EVRM, van Suze Chevalier (Universiteit Utrecht, Molengraaff Instituut voor Privaatrecht)
  • Het causaliteitsvereiste bij medische informed consentzaken (de patiënt als individu of als redelijk handelend persoon?), van Rosanne Verburgh (Universiteit Leiden, Instituut voor Privaatrecht, sectie Burgerlijk Recht)

Het blijft nog even spannend voor de inzenders: op 28 september 2021 wordt de winnaar bekend gemaakt.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top