OM gaat voormalig officier van justitie vervolgen voor verduistering

Het Openbaar Ministerie van het parket Oost-Brabant vervolgt een voormalig officier van justitie voor verduistering en valsheid in geschrifte. Hij zou als secretaris-generaal van de International Association of Prosecutors (IAP), waar hij van 2010 tot 2016 actief was, grote geldbedragen van de organisatie in eigen zak hebben gestoken.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
OM gaat voormalig officier van justitie vervolgen voor verduistering - Mr. online
Beeld: Mohamed Hassan/Pixabay

De zaak kwam in 2017 aan het licht na een melding van de IAP, een internationale organisatie waarin aanklagers zijn verenigd. De IAP had aanwijzingen dat er geld verdwenen was en dat de secretaris-generaal als beheerder van de financiën daarbij betrokken was. Het leidde tot een strafrechtelijk vooronderzoek door het Functioneel Parket (FP).

Duizenden euro’s

De Hoge Raad bepaalde medio 2018 dat de rechtbank Oost-Brabant de zaak in behandeling neemt, mocht het OM tot vervolging overgaan. Het onderzoek werd begin 2020 door het FP overgedragen aan het arrondissementsparket Oost-Brabant. In het onderzoek zijn verschillende betrokkenen gehoord, onder wie de inmiddels ontslagen medewerker. Na verder onderzoek heeft het OM besloten om de man te vervolgen. Hij zou een bedrag van vele duizenden euro’s hebben verduisterd en bepaalde financiële posten in de administratie hebben gewijzigd.

Wanneer de zaak voor de rechter komt is nog niet bekend.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top