Dagboek van een stagiair

Onderhandelingen over het medewerkerscontract

De tijd vliegt. De stagetijd zit er over een paar maanden op en inmiddels zijn de voorwaarden van mijn medewerkerscontract rond.

En dat had ik een paar weken geleden niet verwacht. Toen stond ik nog met één been buiten het kantoor. Hoewel ik het erg naar mijn zin heb bij het kantoor, liep het kantoor wel wat achter voor wat betreft primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. En van de medior en senior advocaten had ik begrepen dat er ook weinig te onderhandelen viel. De gemakkelijkste optie leek dan ook een overstap naar een ander kantoor te zijn. De opties in dat kader heb ik ook zeker verkend. Toch ben ik tot de conclusie gekomen dat ik eerst bij mijn huidige kantoor moest proberen om te onderhandelen over de arbeidsvoorwaarden. Een idee waar ik wel even aan moest wennen.

En zo gezegd zo gedaan. Afgelopen week stond een gesprek over de voorwaarden op het programma. Ik vroeg onder andere meer salaris en een toezegging voor een specialisatieopleiding. Mijn verwachting was dat dit niet zonder slag of stoot zou gaan lukken. Niets was echter minder waar. Vrij vlot werd aangegeven dat het kantoor zich kon vinden in mijn voorstel. Sterker, ze waren blij dat bepaalde zaken werden aangekaart, zodat zij ook de mogelijkheid hadden om hierop te acteren en om eventuele misverstanden bij medewerkers hierover weg te nemen.

Daar waar ik enige weken geleden nog twijfelde over het kantoor, geloof ik nu weer volledig in de samenwerking. Iedere stagiair zou het medewerkerscontract aan moeten grijpen om zaken waar hij of zij niet tevreden over is aan te kaarten. Naar mijn mening doet een stagiair die deze kans niet aangrijpt zich tekort in de huidige markt. Daar gaat het echter wat mij betreft niet primair om. Het voornaamste doel is dat het ook het werkplezier ten goede komt. En dat is absoluut nodig in de advocatuur.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

Uit het dagboek van een stagiair

Uit het dagboek van een stagiair

Recente vacatures

Recente vacatures

Winkelmand