Onur Çolak (KienhuisHoving) over haar waardeloze handtekening die waardevol werd

Overstapper van de week is Onur Çolak. Çolak is per 1 juni 2021 begonnen als kandidaat-notaris bij KienhuisHoving advocaten en notarissen in Enschede. Daarvoor werkte ze als kandidaat-notaris bij Het Notarieel. Ze is gespecialiseerd in ondernemingsrecht.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Merci. Na vier jaar bij Het Notarieel in Zwolle gewerkt te hebben, wilde ik mijn carrière naar een hoger niveau tillen en dat bij voorkeur vlak bij mijn woonomgeving. Ik denk dat de match met KienhuisHoving in Enschede daar perfect bij aansluit.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?
Ja en nee. Ik werkte bij een fijn notariskantoor en ik had het er nog erg naar mijn zin. Desondanks kon ik de uitdaging in Enschede niet aan mij voorbij laten gaan. Bij KienhuisHoving werken zowel advocaten als notarissen onder één dak. De bundeling van die krachten maakte mij nieuwsgierig. Na de eerste kennismakingsgesprekken was ik om. De ambitieuze, uitdagende ondernemingsrechtpraktijk bij KienhuisHoving in een voor mij vertrouwde omgeving lonkte!

Wat maakt het notariaat zo leuk?
De veelzijdigheid van het notariaat. Je hebt als (kandidaat-)notaris een unieke rol op belangrijke momenten in het leven van cliënten. En in die rol blijf je verschillende eigenschappen ontwikkelen. In sommige situaties vraagt dat om flexibiliteit, betrokkenheid en verbinding. En in andere situaties vraagt dat om vasthoudendheid en een rechte rug. Uiteindelijk draait het allemaal om die veelzijdigheid en dat maakt het vak voor mij dynamisch en uitdagend.

Wat gaat Het Notarieel van uw vertrek missen en wat zal KienhuisHoving van uw komst merken?
De beantwoording van die vraag is denk ik niet aan mij. Mijn herinneringen aan mijn tijd bij Het Notarieel zijn in elk geval positief. Met de overstap naar KienhuisHoving hoop ik met mijn enthousiasme en opgedane ervaring een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere uitbreiding van de praktijk.

Welke zaak is u tot nu toe het meeste bijgebleven?
Ha, dat is een leuke! Ik was betrokken bij een bedrijfsoverdracht. De akte kon uiteindelijk getekend worden. Ik was op dat moment nog niet waarnemingsbevoegd en mijn handtekening had in die zin dus geen waarde. Toen ik uitlegde dat de notaris de akte zou passeren, wilden cliënten dat ik per se de akte zou mede ondertekenen. Men vond mijn handtekening de kers op de taart! Dat was komisch, maar tegelijkertijd geeft dat aan hoe snel je een vertrouwensband creëert met cliënten. We hebben het uiteindelijk praktisch opgelost doordat ook ik de akte heb ondertekend als gevolmachtigde van een van de partijen die niet fysiek aanwezig zou zijn. Het belang van de handtekening kwam op deze manier bijzonder naar voren.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven