Onze Maastrichtse ambassadeurs: ‘Overal komt het recht om de hoek kijken’

Delen:

Uit de serie ‘Onze ambassadeurs’ | Ken jij onze Mr. Studenten-ambassadeurs van Maastricht al?  Wat wil José-Allan altijd al worden? En waarom noemt hij zichzelf een nerd? Je leest het hier, en lees ook de andere artikelen in de serie ‘Onze ambassadeurs’.

Toekomstdroom: Op de basisschool antwoordde ik altijd ‘rechter’ wanneer er werd gevraagd wat ik later wilde worden. Die droom heb ik nog steeds, maar eerst zou ik graag een PhD in de rechtssociologie willen doen en professor worden. Voor mijn master heb ik drie voorkeuren: staats- en bestuursrecht, arbeidsrecht en ondernemingsrecht.

Rechten, want: Ik wilde mij verder verdiepen in rechtssociologische thema’s zoals de Nederlandse rechtsstaat en de verhouding tussen de EU-lidstaten en de Europese Unie. Ik heb hiervoor een studie kwantitatieve sociologie afgerond en alhoewel ik veel heb gehad aan de studie, merkte ik dat het moeilijk was om mij te verdiepen in de genoemde thema’s zonder inhoudelijke juridische kennis. Die kennisleemte vul ik nu aan met de rechtenstudie.

In m’n vrije tijd: Ik ben best wel een nerd, dus in mijn vrije tijd ben ik vaak productief bezig. Deze zomer ga ik bijvoorbeeld beginnen met het leren van programmeren in de programmeertaal Python. Ook houd ik van hardlopen, vooral omdat je redelijk snel progressie kunt maken en je jezelf dus continu kunt uitdagen. Oh ja, ik ben een enorme fan van Amerikaanse komedie in de trend van Kevin Hart, Dave Chappelle en D.L. Hughley.

Rechten, want: Het recht is verweven in alle onderdelen van de samenleving. Je kunt het je zo gek niet bedenken of het recht komt om de hoek kijken. Dat vind ik enorm interessant. Daarnaast biedt de rechtenstudie je de kans om je spreek- en schrijfvaardigheden te ontwikkelen en leer je kritisch naar bepaalde zaken te kijken.
Michelle

Maastricht, want: Maastricht is een gezellige en bourgondische stad en daarnaast staat de universiteit bekend om zijn probleemgestuurd onderwijs, hetgeen mij erg aanspreekt. Door deze vorm van kleinschalig onderwijs leer je kritisch naar bepaalde dingen te kijken en krijg je de kans om intensief contact met de tutors en professoren te hebben.
Michelle

Nadeel van rechtenstudie: Af en toe is het wel pittig om door de taaie kost heen te komen.
Michelle

Toekomstdroom: Werkzaam zijn binnen de advocatuur.
Michelle

In m’n vrije tijd: Ik spendeer mijn tijd graag met mijn vriendinnen van het Maastrichtse juridische damesdispuut. Naast het harde studeren houden we ervan om samen te sporten of een biertje te drinken.
Michelle

Master: Ik ga de master privaatrecht aan Universiteit Maastricht doen, want ik wil graag onderwijs in de vorm van probleemgestuurd onderwijs voortzetten en ben erg geïnteresseerd in het privaatrecht, meer precies in de rechtmatige en onrechtmatige daden.
Michelle

Lees meer over Lieve, José-Allan en onze andere ambassadeurs.

Wil je ook ambassadeur worden? Klik hier.

(Foto’s Chris van Houts, Geert Snoeijer e.a.)

Serie ‘Onze ambassadeurs’ – Lees ze allemaal:
Universiteit Groningen
Universiteit van Amsterdam
Universiteit Leiden
Maastricht University
Radboud Nijmegen
Vrije Universiteit Amsterdam
Erasmus Universiteit Rotterdam
Tilburg University
Universiteit Utrecht

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven