Oprichting Cox Ten Bruggencate Advocaten

Delen:

Op 1 januari a.s. opent Cox Ten Bruggencate Advocaten de deuren; een jong kantoor met ruime ervaring. Dit nieuwe nichekantoor legt zich toe op Transport en Marine, Logistiek, Internationale handel, Verzekering en Aansprakelijk­heid.

Joeri CoxJoeri Cox en Carlijn ten Bruggencate zijn al jaren werkzaam in deze praktijk. Beiden begonnen hun loopbaan bij Boekel De Nerée, sectie Verzekering & Transport, waar Joeri Cox vanaf 2001 partner en sectievoorzitter was. Eind 2006 stapten zij over naar De Koning & Mulder Advocaten. Onlangs werd al bekend dat Joeri Cox per 1 januari 2010 De Koning & Mulder Advocaten ging verlaten.

Joeri Cox: “We zijn destijds overgestapt omdat we ons in de toenemende schaalgrootte van Boekel De Nerée minder thuis begonnen te voelen. Dat is toen een goede stap geweest. Nu kijken we er naar uit om onze praktijk echt vanuit ons eigen kantoor te gaan voeren”.

Carlijn ten Bruggencate: “We hebben er veel zin in om ons in een nieuwe setting met een uitstekend en enthousiast team volledig aan de dienstverlening aan cliënten te gaan wijden”.

Medewerkster Judith Bakels, stagiaire Katrien Boerjan en secretaresse Desirée van der Elst gaann mee over naar het nieuwe kantoor. Bovendien versterkt het kantoor zich direct met Jan Eckoldt, die overkomt van Wiersma Van Campen Vos.

“Vanuit de solide basis gaan we het kantoor rustig verder uitbouwen. We hebben geweldige cliënten voor wie we vaak al heel lang werken en prachtige zaken mogen doen”, aldus Cox en Ten Bruggencate. “Een nichekantoor is ideaal om hen optimaal te kunnen bedienen”.

Het nieuwe kantoor zal zijn gevestigd aan de statige Prins Hendriklaan in Amsterdam Oud Zuid. “De buitenkant en omgeving zijn prachtig, maar de inrichting wordt wat hipper,” aldus Carlijn ten Bruggencate.

Joeri Cox is gespecialiseerd in transportrecht, met een focus op weg-, lucht- en gecombineerd vervoer, logistieke dienstverlening, verzekering en aansprakelijkheid. Vermeldenswaard is zijn kennis van en ervaring met het opstellen en begeleiden van maatwerkcontracten voor complexe logistieke operaties, alsmede met beëindigingstrajecten. Carlijn ten Bruggencate rondde in 2008 cum laude de Grotius-opleiding Vervoerrecht af. Ook zij is gespecialiseerd op genoemde terreinen, en legt zich tevens toe op de ‘natte’ kant van het vervoerrecht. Beiden procederen veelvuldig over schadekwesties in binnen- en buitenland. Tot hun cliënten behoren onder meer verzekerings­maatschappijen, logistieke dienstverleners en assurantiemakelaars.

Jan Eckoldt is zesdejaars medewerker, en gespecialiseerd in zeerecht, transportrecht en verzekeringsrecht. Naast zijn praktijk werkt hij aan een proefschrift over de rechtsmacht van de Nederlandse rechter in het zeevervoer.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven