Oscar Lamme (Simmons & Simmons) over innovatie en productontwikkeling

Overstap van de week is Oscar Lamme. Lamme is per 1 oktober gestart als partner in het team van Bas Berghuis en Paul Tjiam, in de praktijk intellectueel eigendom van Simmons & Simmons.

Delen:

Oscar Lamme (Simmons & Simmons) over innovatie en productontwikkeling

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Hiervoor heb ik dertien jaar bij De Brauw Blackstone Westbroek gewerkt. Ik ben naar Simmons & Simmonsovergestapt, omdat ik graag bij een toonaangevend internationaal kantoor wilde gaan werken waar het intellectuele-eigendomsrecht centraal staat. Het kantoor heeft zowel nationaal als internationaal een uitstekende reputatie op dat gebied en is aanwezig in alle grote octrooi-jurisdicties. Er is bovendien kantoorbreed een sterke focus op de Technology, Media & Telecommunications en Healthcare & Life Sciences-sector, de twee sectoren waarin de meeste octrooiprocedures plaatsvinden. Simmons & Simmons heeft als een van de weinige internationale kantoren ook een octrooigemachtigdenpraktijk, waaronder sinds kort ook hier in Amsterdam. Simmons & Simmons excelleert, investeert én groeit op dit gebied. Dat past dus uitstekend bij mijn ambities. 

Waar moest uw nieuwe baan in ieder geval aan voldoen?
Naast de dingen die ik hiervoor al noemde, moest er natuurlijk ook een klik zijn op persoonlijk vlak. Ik had al in meerdere zaken zij aan zij gewerkt met het octrooiteam van Simmons & Simmons in zowel Amsterdam als Londen. Ik wist dus dat dit goed zat.

U heeft er nu een maand op zitten. Wat heeft u deze maand allemaal gedaan?
Vooral heel veel kennismaken. Niet alleen met mijn directe collega’s in Europa, het Midden-Oosten en Azië, maar ook met mijn collega’s uit de business services, zoals het team dat zich bezighoudt met innovatie en productontwikkeling. Er gebeurt veel op dat vlak binnen Simmons & Simmons.

Wie is uw voorbeeld in uw vakgebied?
Er zijn heel veel advocaten in mijn vakgebied waar ik een voorbeeld aan neem, waarbij iedereen zijn eigen kwaliteiten heeft. Het analytisch vermogen van Gertjan Kuipers, de encyclopedische kennis van Tobias Cohen Jehoram, de client handling van Koen Limperg, het procesrechtelijk inzicht van Constant van Nispen, de energie van Joris van Manen, het strategisch inzicht van Bas Berghuis, de statuur van Willem Hoyng, de gedrevenheid van Paul Tjiam, de geslepenheid van Daan de Lange, het ondernemerschap van Wim Maas, de technische kennis van Peter van Schijndel, het pleiten van Klaas Bisschop,  de retorica van Simon Dack, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Waar staat u over vijf jaar?
Hopelijk weer eens in een volle kroeg!

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven