Otto Spijkers blogt over de plastic walvis

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Er is een enorme walvis opgedoken in de grachten van Utrecht. Om aandacht te vragen voor het probleem van de plastic soep in de oceanen. Otto Spijkers, docent internationaal publiekrecht aan de Universiteit Utrecht, blogt erover op de universiteitswebsite.

De walvis is er eind januari 2019, op initiatief van professor Marleen van Rijswick, gekomen. “Het plastic waarvan de walvis is gemaakt, is daadwerkelijk plastic uit oceanen. Gevonden op de stranden van Hawaï, New York en België,” zo lezen we in de blog. Spijkers laat zien wat Nederland al doet, en wat er internationaal gedaan wordt. “Helaas is dat (nu nog) ad hoc; er is geen internationale regelgeving die iets dergelijks universeel voorschrijft.”

Benieuwd naar de blog en foto’s van de walvis? Klik hier.

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top