Partnerbijdrage van

Klimaat: ‘Overheid zal niet tijdig noodzakelijke maatregelen nemen’

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Ruud Hermans

De overheid zal niet tijdig de maatregelen nemen die nodig zijn om de opwarming van de aarde binnen de perken te houden. Daarom ligt er een rol voor de rechter, zegt CPO-hoogleraar Ruud Hermans.

Op 1 september 2019 is de klimaatwet in werking getreden. Deze wet biedt een kader voor de ontwikkeling van beleid gericht op het onomkeerbaar en stapsgewijs terugdringen van de emissies van broeikasgassen in Nederland, tot een niveau dat 95 procent lager ligt in 2050 dan in 1990. Om deze doelstelling voor 2050 te bereiken, streeft de overheid naar een reductie van de emissies van broeikasgassen van 49 procent in 2030. De in de klimaatwet opgenomen reductiedoelstelling voor 2050 (95 procent) is volgens de indieners van de wet bedoeld als een niet in rechte afdwingbare resultaatsverplichting. De reductiedoelstelling voor 2030 (49 procent) zien zij als een inspanningsverplichting.

Lees het volledige artikel op verderdenken.nl.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top