Overstap van de week: mr. Wim Maas

Delen:

Wim MaasOverstap van de week is mr. Wim Maas, advocaat bij Deterink Advocaten en notarissen. Maas heeft 1 november 2010 de overstap gemaakt vanuit Banning Advocaten.

Alweer een overstap? Bent u jobhopper of waren de vorige banen niet goed genoeg?

Dat is een vraag die ik me zelf ook heb gesteld. De tijd zal het leren. In ieder geval lag het niet aan de kantoren waar ik heb gewerkt. De Brauw en Howrey zijn op mijn vakgebied Intellectueel Eigendomsrecht de absolute top. Bovendien werken er leuke enthousiaste mensen. Het nadeel is alleen dat beide kantoren aan de verkeerde kant van de grote rivieren zijn gevestigd. Als echte Brabanders wilden mijn vrouw en ik graag weer terug naar het Zuiden.

Kennen we u niet als de organisator van het eerste Nationale Kampioenschap Voetbal voor Advocatenkantoren (Meesterleague)? Hoe staat het met de kwaliteit van het voetbalteam van Deterink?

Bij Deterink werken een aantal goede voetballers die net als ik nog elke zondag voetballen. Daarmee maken we een goede kans om de nationale titel binnen te slepen bij de tweede Meesterleague! Bij Banning liepen trouwens ook een paar aardige voetballers. Het zal er qua niveau om spannen. Als er dit jaar weer genoeg animo is zullen we de Meesterleague weer organiseren. Het kost veel tijd en ook nog aardig wat centjes, maar dat is het voor mij wel waard. De eerste Meesterleague was erg geslaagd.

Wanneer stapt u weer over?

Ik geloof dat ik bij Deterink pas met een gouden horloge afscheid ga nemen. Alles klopt. De energie is bruisend, iedereen is enthousiast, het is een jong team met grote ambities. Daarnaast kan Deterink bouwen op een sterk fundament in een van de toptechnologieregio’s van de wereld. Voor een IP-advocaat met een focus op technologie is Eindhoven bovendien een goede uitvalsbasis. Ook bedrijven als Philips, ASML, VDL en NXP hebben hier hun hoofdkwartier. Daarnaast heb je in Eindhoven de Design Academy, de TU en de High Tech Campus. Kortom, zowel qua wonen als qua werk heb ik nu mijn plek wel gevonden.

Wat nam u zich voor toen u de advocatuur in stapte?

Mijn voornemen is altijd geweest om de beste te worden op mijn vakgebied IP. Ik heb daarvoor de beste opleiding gehad die ik me had kunnen wensen. Zo heb ik kunnen “afkijken” bij een aantal zeer goede advocaten, waaronder prof. Constant van Nispen (De Brauw) en prof. Willem Hoyng (Howrey) die ik beiden heel hoog heb zitten. Vervolgens heb ik bij Banning ook de commerciële kanten van het vak onder de knie proberen te krijgen. Banning is daar, vind ik, heel sterk in. Deze belangrijke praktijklessen dragen er hopelijk aan bij dat ik mijn voornemen ooit ga waarmaken.

En hebt u dit voornemen inmiddels al bijgesteld?

Ik vermoed dat ik dat voornemen nooit ga bijstellen. Of ik het ooit ga realiseren om de beste IP-advocaat te worden is natuurlijk een tweede, maar ernaar blijven streven kan geen kwaad.

Up or out?

The only way is up!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven