Overstap van de week: EVA DE VRIES

Delen:

Overstap van de week is Eva de Vries. Zij heeft zich per 1 januari aangesloten bij Deikwijs Advocaten in Amsterdam. De Vries is gespecialiseerd op het gebied van privacy en data protection. Hiervoor maakte zij deel uit van het Privacyteam van Van Doorne.

Gefeliciteerd met uw overstap. Van een gerenommeerd groot kantoor naar een ondernemend niche kantoor. Waarom?
Ondernemen heeft mij altijd getrokken en als partner bij Deikwijs kan ik meedenken over de koers van het kantoor. Het is nu bovendien een mooi moment om als privacy advocaat verder te bouwen aan mijn eigen praktijk; het vakgebied is enorm in beweging en er is veel vraag naar ervaren privacy specialisten. Ik verwacht daarnaast meer belangrijke en principiële procedures over data protection en privacy en dat past bij de litigation focus van Deikwijs.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?
Ik werkte bij Van Doorne met leuke collega’s en maakte onderdeel uit van een ambitieus team. Datzelfde vind ik terug bij Deikwijs. Ik had meteen een klik met mijn collega partners Douwe Linders en Anton Ekker en ook hier werk ik samen met uitstekende advocaten in een hele boeiende praktijk. Voeg daar het ondernemerschap aan toe en de keuze was snel gemaakt.

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor? Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?
Ik voelde me meteen thuis, al was er weinig tijd om te acclimatiseren. Ik ben een paar weken geleden begonnen en het was een vliegende start. We hebben meteen mooie nieuwe cliënten binnengehaald en Deikwijs voert een belangrijke procedure tegen het Systeem Risico Indicatie (SyRI), aangespannen door een aantal burgerrechtenorganisaties, Maxim Februari en Tommy Wieringa. Het leukste aan de overstap zijn de fijne collega’s en de ambities die wij met elkaar delen. De energie die bij dit jonge kantoor is voelbaar, dat is geweldig.

Waarom is Deikwijs Advocaten blij met juist uw komst?
Met mijn komst kan Deikwijs zich nog meer richten op de belangrijke vragen die zich aandienen in de digitale samenleving en kunnen we meer en grotere privacyprojecten en -procedures naar ons toe trekken. We kunnen goed met elkaar sparren en er wordt veel gelachen. Mijn komst bracht ook de plezierige noodzaak met zich mee om te verhuizen naar een groter kantoor in de gezellige Indische buurt in Amsterdam.

Welke argumenten heeft u bij Deikwijs Advocaten op tafel gelegd om hen ervan te overtuigen dat u de aangewezen persoon was om mee in zee te gaan?
Wij hebben allemaal onze visie op papier gezet en dit met elkaar gedeeld. Het was geen kwestie van elkaar overtuigen, al heel snel bleek dat wij met de neus dezelfde kant op stonden – de puzzel was snel gelegd.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven