Overstap van de week: Hetty de Rooij

Delen:

Hetty de Rooij

Overstap van de week is Hetty de Rooij. De Rooij maakt als senior advocaat sinds 1 juni 2017 onderdeel uit van het team Commercial Contracts binnen BarentsKrans. Zij heeft ruime ervaring met het adviseren en procederen in complexe, internationale geschillen op het gebied van contracten- en aansprakelijkheidsrecht. Hiervoor was De Rooij werkzaam als advocaat in de arbitragegroep van De Brauw Blackstone Westbroek.

Waarom deze overstap?

Na vijf jaar mooi werk te hebben gedaan bij De Brauw, waarbij ik alle facetten van een arbitrageprocedure heb langs zien komen, van wrakingen tot aan wekenlange zittingen voor een tribunaal met internationale arbiters, was ik klaar voor een nieuwe uitdaging. Mijn ervaring was een goede aanvulling voor de expertise binnen het Commercial Contracts team van Rieme-Jan Tjittes bij BarentsKrans. Rieme-Jan treedt ook veelvuldig op als arbiter, en dat is voor mij weer een andere, interessante invalshoek aan het arbitragewerk.

Hoe zag uw eerste werkperiode eruit? Was het rustig inkomen of gelijk volop aan de bak?

Van rustig inkomen was geen sprake. Een groot deel van ons team was druk doende met een paar grote zaken. Ik kon bijvoorbeeld meteen een NAI arbitrage in de energiesector en een advies over een wereldwijd outsourcingcontract oppakken. Het was wat dat betreft een vliegende start.

Met welke professionele eigenschap gaat u het verschil maken bij BarentsKrans?

Ik maak mij de zaak van de cliënt helemaal eigen en heb oog voor alle verschillende kanten van een geschil. Zo zorg ik ervoor dat ik precies weet hoe bijvoorbeeld een chemische installatie werkt, of met welke bedoeling een bepaalde overeenkomst is gesloten, en hoe de wederpartij erin zit, zodat ik de cliënt op de best mogelijke wijze kan bijstaan in een procedure.

Met welke persoonlijke eigenschap gaat u het verschil maken bij BarentsKrans?

Men zegt dat ik kritiek of een vervelende boodschap heel vriendelijk en diplomatiek kan brengen omdat ik beschik over een groot empathisch vermogen. Daarmee ben ik ook goed in het aanvoelen waar arbiters of rechters naar toe willen met een zaak.

Waar staat u over vijf jaar?

Over vijf jaar zou ik heel graag zelf aan de andere kant van de tafel hebben gezeten als arbiter. Daarbij kan ik zowel de ervaring die ik de afgelopen tien jaar in mijn werk heb opgedaan goed inzetten als nieuwe inzichten voor mijn werk als advocaat opdoen. Verder hoop ik enorm veel lol te hebben gehad en veel te hebben geleerd van alle prachtige zaken die bij BarentsKrans voorbij komen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven