Overstap van de week: Jan Jakob Peelen

Delen:

Overstap van de week is Jan Jakob Peelen. Peelen is als partner per 1 januari de energiepraktijk van Dentons Boekel komen versterken. Hij maakt de overstap van Norton Rose Fulbright.

Waarom wilde u overstappen?
Dat is een lastige keuze geweest. Ik heb het twaalf jaar erg naar mijn zin gehad bij Norton Rose Fulbright en heb daar met ontzettend leuke collega’s gewerkt. Toen ik echter de mogelijkheid kreeg om mee te helpen aan het opbouwen van de milieurecht- en energiepraktijk van Dentons in Nederland, was dat een kans die ik niet kon laten liggen. Dentons heeft internationaal een fantastische milieu- en energiepraktijk, die veel ruimte laat voor ondernemerschap op lokaal niveau. Nu er, naast mijzelf, recent nog drie nieuwe partners zijn aangetrokken die zich op energie richten, kan Dentons ook in Nederland een belangrijke speler op de energiemarkt worden.

Waarom was juist u de juiste kandidaat voor Dentons Boekel?
Mijn praktijk bestaat voor het grootste deel uit werk in de energiemarkt. Ik adviseer en procedeer bijvoorbeeld over vergunningen en subsidies die nodig zijn voor het ontwikkelen van elektriciteitscentrales. Ook houd ik me veel bezig met duurzame energie, waaronder biomassa, zonne-energie, onshore en offshore wind en waste-to-energy. Mijn ervaring vult de ervaring van de drie andere kersverse Dentons Boekel energie partners perfect aan, waardoor we full-scope energieadvies kunnen bieden.

Wat gaat Norton Rose Fulbright van uw vertrek missen en wat zal Dentons Boekel van uw komst merken?
Ik doe mijn werk met veel plezier, dus wellicht gaat Norton Rose Fulbright mijn enthousiasme wel een beetje missen. Dat is ook gelijk wat ik verwacht dat Dentons gaat merken: enthousiasme voor het vak en plezier in het werk.

Hoe ziet de ‘nieuwe’ advocatuur er u volgens u uit?
Door de snelle technologische ontwikkelingen is het niet meer mogelijk om cliënten alleen maar een juridisch antwoord op een juridische vraag te geven; dat kan een computer ook. Ik denk dat de nieuwe advocatuur zich kenmerkt door het aandragen van praktisch toepasbare oplossingen tegen redelijke en transparante kosten. Om dit te kunnen doen is het naar mijn mening van groot belang om je te onderscheiden door kennis van de markt en door te blijven innoveren. Dentons heeft deze innovatieve cultuur.

Welk beroep had u uitgeoefend als u niet voor de advocatuur gekozen had?
In een ver verleden heb ik gedacht dat ik kok wilde worden. Inmiddels spreekt een plaatsje aan tafel me echter meer aan dan een plaatsje in de keuken.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven