Overstap van de week: Kiki Manse

Delen:

Overstap van de week is Kiki Manse (30). Manse is per 1 september 2017 in dienst getreden als advocaat-medewerker bij Doorn en Keizer Arbeidsrechtadvocaten in Amsterdam. Hiervoor was zij werkzaam bij Bronsgeest Deur Advocaten.

Waarom deze overstap?
Na drie jaar bij een niche arbeidsrechtadvocatenkantoor gezeten te hebben werd ik behoorlijk nieuwsgierig naar wat voor uitdagingen er nog meer waren binnen de advocatuur. Ik heb een leuke tijd gehad bij Bronsgeest Deur, maar wilde meer ervaring opdoen met de ondernemingsrechtelijke kant van het arbeidsrecht, het internationaal privaatrecht en immigratierecht. Doorn en Keizer Arbeidsrechtadvocaten biedt mij deze mogelijkheid. Daarnaast heeft het kantoor banden met diverse internationale netwerken zoals de American Bar Association (‘ABA’), Association International des Jeunes Advocats (‘AIJA’) en Taxand, waardoor je in aanraking komt met diverse cliënten van over de hele wereld. Kortom, een advocatenkantoor dat verder kijkt dan zijn vakgebieden lang zijn en over de grenzen kijkt door de sterke internationale praktijk.

Met welke professionele eigenschap gaat u het verschil maken bij Doorn en Keizer Arbeidsrechtadvocaten?
Dit is een lastige vraag, zeg. Ik ben in ieder geval ondernemend en communicatief, een perfectionist maar ook pragmatisch als het moet. Ik praat graag met andere mensen, leg snel contact en kan snel schakelen tussen verschillende taken. Dit zijn met name eigenschappen die naar mijn idee goed van pas kunnen komen bij een kantoor dat graag zijn praktijk wil uitbreiden.

Met welke persoonlijke eigenschap gaat u het verschil maken bij Doorn en Keizer Arbeidsrechtadvocaten?
Ik ben een enorme doorzetter en behoorlijk leergierig. Ik vind het heel erg leuk om ingewikkelde juridische problemen tot op de bodem uit te zoeken. Je kunnen vastbijten in een zaak waarin iedereen al de hoop heeft opgegeven, en dan toch die ene uitspraak vinden waarin je de ontslagvergoeding wat kan ophogen, dat vind ik een van de leukste dingen van de advocatuur. Ik wil me verder voornamelijk richten op publicaties en verdere specialisering.

Wat nam u zich voor toen u de advocatuur in stapte?
Ik heb naast rechten ook psychologie gestudeerd. Nadat ik beide studies had afgerond, wilde ik graag een baan waarin beide studies goed tot hun recht zouden komen. Ik was niet, zoals demissionair minister Asscher, voornemens om het hele ontslagrecht om te gooien, maar hoopte vooral binnen ontslagzaken ook de vaardigheden, die ik had geleerd van mijn studie psychologie, toe te passen in de praktijk.

Hebt u dit voornemen inmiddels bijgesteld?
Zeker niet. Juist binnen het arbeidsrecht komt psychologie vaak om de hoek kijken. Te denken valt aan zieke werknemers of ontslagzaken maar vooral ook rechtszaken. De belangen bij juridische geschillen zijn tegenstrijdig, de druk is hoog en dat zorgt ervoor dat het arbeidsrecht en psychologie als het ware samensmelten tot een soort soap en dan is de uitspraak een enorme cliffhanger, en ik ben een legal bingewatcher.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven