‘Pak als vrouw de leiderschapsrol op je eigen voorwaarden’

Meer vrouwen aan de top. Het is een mooi streven, maar hoe pak je als vrouw een leiderschapsrol? Twee succesvolle vrouwen geven praktische tips. Zoals: stap uit je comfortzone.

Delen:

foto: Depositphotos

Nancy Poleon is oprichter van BrandedU, een personal-brandingprogramma dat is ontwikkeld om de zichtbaarheid van vrouwen in het bedrijfsleven te vergroten. Ze wil dat meer vrouwen een leiderschapsrol pakken op de arbeidsmarkt. Dit doet ze onder andere door het organiseren van AmplifyHER-events, waar vrouwen een podium krijgen en hun verhaal te delen.

Poleon pleit ervoor dat vrouwen niet het leidersgedrag van mannen kopiëren. Ze gelooft dat je als vrouw aan de top komt door authentiek te zijn. ‘Het is 2023. Tijd voor vrouwen om de leiderschapsrol in te vullen zoals ze zelf willen’, zegt Poleon. ‘Ik wil dat vrouwen uitzoeken: wie ben ik eigenlijk? Wat vind ik belangrijk? Waar geloof ik in? Wat kom ik hier brengen? Je moet weten wat je… Lees verder

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven