Paul Goedvolk (Baker McKenzie) over mooie uitdagingen

Overstapper van de week is Paul Goedvolk. Goedvolk is als notaris real estate overgestapt naar Baker McKenzie.

Delen:

Waarom bent u overgestapt?
Al tijdens de eerste verkennende gesprekken bleek al snel van een gezamenlijke visie en ambitie. Daarnaast biedt Baker McKenzie de kans om praktijk te voeren onder een van ‘s-werelds leidende ‘legal brands’. In een zich steeds verder globaliserende markt met cliënten die vragen om een multidisciplinaire aanpak in verschillende jurisdicties, is de verdere uitbouw van de vastgoedpraktijk in Amsterdam een logische consequentie. Hier ligt een mooie uitdaging.

Wat wordt uw grootste uitdaging?
De grootste uitdaging op korte termijn is het zo snel mogelijk mijn weg vinden binnen het netwerk van Baker McKenzie. Het ‘onboarding’-programma is indrukwekkend en nog steeds in volle gang. Meer in algemene zin is de grootste uitdaging uiteraard het samen met het team waarmaken van de uitgesproken ambities en doelen.

Wat maakt het notariaat zo leuk?
Het aantrekkelijke van het notariaat voor mij is dat er nog steeds sprake is van een ambt met een eigen signatuur en verantwoordelijkheden. Vanuit jouw specifieke expertise en verantwoordelijkheden als notaris ben je een belangrijke en vaak onmisbare schakel in transacties en in de advisering van cliënten.

Hoe ziet het ‘nieuwe’ notariaat er volgens u uit?
Ik geloof niet zozeer in een nieuw notariaat. Dat zou inhouden dat we geheel opnieuw zouden moeten beginnen. Dat is naar mijn mening niet nodig en zou ook geen recht doen al het goede waar het notariaat al zolang voor staat. Dat er sprake zal moeten zijn van vernieuwing binnen het notariaat is een ander punt, dat ik onderschrijf. Overigens is ‘vernieuwing’ onderdeel van levendige en interessante discussies binnen het notariaat. De KNB speelt daarin een belangrijke rol. Uiteraard kunnen er nog vele slagen worden gemaakt vanuit automatisering en digitalisering. Dat is de meer technische kant. In onze positionering als beroepsgroep zouden we meer kunnen/moeten doen aan het vraaggericht opereren. Te veel denken we nog vanuit ons eigen aanbod. Daarin schuilt de grootste vernieuwing en de toekomstige relevantie van de beroepsgroep.

En tot slot: mocht u – uit voorzorg en in goede gezondheid – een paar dagen in quarantaine moeten zitten, wat zou u dan in ieder geval bij u willen hebben?
Biografieën. Ik ben gek op het lezen van biografieën. Als ik dat zou kunnen combineren met een plek naar keuze, dan zou ik gaan voor de eregalerij van het Rijksmuseum. Dit vanwege een recent gelezen biografie van Rembrandt. Als ik dan ook ter nadere toelichting iemand zou mogen uitnodigen, dan zou Pieter Roelofs (Hoofd Schilder- en Beeldhouwkunst van het Rijksmuseum) een leerzame toevoeging zijn.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven