Pleiten? Dat kunnen ze daar in Leiden wel!

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Van de 69 universiteiten was het Universiteit Leiden die de pleitwedstrijd van het Internationale Hof van Justitie (ICC) won. In totaal deden er 69 universiteiten mee, vanuit 51 landen en zes werelddelen.

De teams kregen een fictieve zaak waar ze mondelinge pleidooien over moesten houden in de rol van Officier van Justitie, de verdediging en advocaat van de Staat. Hier kun je finale bekijken.

Het winnende team bestond uit Cale Davis, Keat Teoh, Elizabeth Hartley, Anna Rubbi, Olivia Waddell, Tess van Gaal en Pauline Martini. De rechters van de pleitwedstrijd waren ICC rechter Geoffrey A. Henderson (voorzitter) en ICC paralegals Simon de Smet en Chitrangada Singh. Wil je meer weten, klik hier.

(Foto: International Criminal Court)

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top