Pleiten met de VR-bril op

Oefenen met presenteren en pleiten is heel belangrijk voor rechtenstudenten. Maar met de grote hoeveelheid rechtenstudenten is dat vaak niet goed te realiseren. Met de komst van de VR-bril komt daar nu verandering in.

Delen:

Rijksuniversiteit Groningen, VU Amsterdam en Universiteit Utrecht werken samen aan een innovatief onderwijsproject: PleitVRij. Samen hebben ze een VR-omgeving van een rechtszaal gecreëerd, waardoor rechtenstudenten nu op een revolutionaire manier hun spreekvaardigheid kunnen oefenen.  Je zet de VR-bril op en je staat als het ware in de rechtszaal, met rechter en al, met wie je kunt communiceren. Andere studenten kunnen op afstand feedback geven.

De universiteiten zijn blij met het initiatief, want het geeft een veel echter beeld dan ‘droog oefenen in de collegezaal’. Het project is gefinancierd met een subsidie vanuit de Stimuleringsregeling Open en online onderwijs.

Lees meer hierover. 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven