Pleiten met de VR-bril op

Oefenen met presenteren en pleiten is heel belangrijk voor rechtenstudenten. Maar met de grote hoeveelheid rechtenstudenten is dat vaak niet goed te realiseren. Met de komst van de VR-bril komt daar nu verandering in.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Rijksuniversiteit Groningen, VU Amsterdam en Universiteit Utrecht werken samen aan een innovatief onderwijsproject: PleitVRij. Samen hebben ze een VR-omgeving van een rechtszaal gecreëerd, waardoor rechtenstudenten nu op een revolutionaire manier hun spreekvaardigheid kunnen oefenen.  Je zet de VR-bril op en je staat als het ware in de rechtszaal, met rechter en al, met wie je kunt communiceren. Andere studenten kunnen op afstand feedback geven.

De universiteiten zijn blij met het initiatief, want het geeft een veel echter beeld dan ‘droog oefenen in de collegezaal’. Het project is gefinancierd met een subsidie vanuit de Stimuleringsregeling Open en online onderwijs.

Lees meer hierover. 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top