Podcast over het zeerecht

Ben je geïnteresseerd in zeerecht? Dan is deze podcast voor jou: de Mr.Werken-podcast met Alex Oude Elferink, Utrechts hoogleraar internationaal recht van de zee.

Delen:

beeld: Depositphotos

De Utrechtse universiteitswebsite vertelt dat Oude Elferink onder meer uitlegt in welke zones de zee is verdeeld, welke rechtsmacht kuststaten daar bezitten en hoe ze deze kunnen uitoefenen. “Binnen de EEZ geldt de vrijheid van scheepvaart en ook de vrijheid van het leggen van kabels en pijpleidingen. Met name het leggen van internetkabels is vandaag de dag natuurlijk een hele belangrijke vrijheid. Dat verklaart waarom de rechten van kuststaten voorbij de territoriale zee beperkt zijn, vanwege de belangen van de internationale gemeenschap, waardoor je niet aan alle individuele kuststaten toestemming hoeft te vragen”, aldus Oude Elferink. Lees hier het volledige artikel.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven