Marc Adriani: “Voor het eerst in al die tijd willen nabestaanden hun verhaal kwijt. En dat is niet zonder reden: tot hun afgrijzen wordt de moordenaar van hun dierbaren voorbereid op vrijlating. Ook spreek ik voor- en tegenstanders van gratie en schetsen betrokkenen een beeld van de bewuste dag van de overval en het koelbloedige handelen van de dader. Veel mensen noemen de Albert Heijn ook wel de ‘Appie’, maar ik weet niet of ze dat na het horen van deze podcastserie nog steeds zullen doen.”
Drie nietsvermoedende vakkenvullers beginnen in de vroege ochtend vrolijk aan hun werkdag, als zich een drama ontvouwt dat de geschiedenis ingaat als een van de bruutste supermarktovervallen die Nederland ooit gekend heeft. Het leven van twee slachtoffers komt ten einde, een derde raakt gehandicapt en de levens van nabestaanden worden compleet verwoest. Na ruim 32 jaar besluit podcastmaker Marc Adriani een verslag te maken van die gruwelijke dag en de gevolgen, en spreekt hij voor het eerst met mensen die al die tijd zwegen. Zo ontmoet hij onder anderen de huisarts die de slachtoffers moest doodverklaren en spreekt hij de zus van slachtoffer Johan, die Appie A. zwaar verwondde en invalide maakte. Samen met de ouders van de vermoorde Rob neemt Adriani een kijkje in zijn jongenskamer, waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan.
Tijdens het maken van de podcast komt Adriani, door met verschillende nabestaanden te praten, erachter dat Appie A. voorbereid wordt op vrijlating. De nabestaanden hebben namelijk een brief ontvangen waarin staat dat Appie A. overgeplaatst is naar een tbs-kliniek, in voorbereiding op proefverlof. Deze brief is in handen van de podcastmakers. Het uiteindelijke doel is Appie A. gratie te verlenen. Dit is sinds 1985 slechts drie keer eerder gebeurd bij levenslang veroordeelden. De nabestaanden hopen met het doen van hun verhaal te kunnen voorkomen dat Appie A. binnenkort vrij rondloopt.