Podcast – Zo werk je slimmer, zodat je meer tijd overhoudt

Slimmer, efficiënter en vooral geconcentreerder werken: hoe pak je dat aan, zodat je uiteindelijk minder uren kunt werken? In de Minder Werken Podcast praten we erover met cognitief psycholoog Stefan van der Stigchel, die alles over dit onderwerp weet, maar toch ook de hele dag door zijn mail checkt. "Ik ben ook maar een mens."

Delen:

foto: Depositphotos

Geconcentreerd werken: veel mensen worstelen ermee. Gaven we de schuld van ons onvermogen tot concentratie eerst aan de lawaaierige kantoortuin, nu we thuiswerken wijzen we de eindeloze stroom aan mails, chatberichten en overdaad aan videobesprekingen als schuldige aan. Auteurs van zelfhulpboeken springen hier handig op in: dagelijks verschijnen er boeken die dé ultieme manier om geconcentreerd te werken prediken.

In de Minder Werken Podcast hoor je cognitief psycholoog Stefan van der Stigchel, die onder meer de boeken Grip op je aandacht en Concentratie schreef. Hij haalt ons meteen maar uit de droom: een gouden formule om efficiënt te werken, bestaat niet. Voor iedereen werkt iets anders, en sommige trucs werken voor de meesten. Welke dat zijn? Je hoort het in de podcast.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven