Podcastserie: Het Criminologiecollege

Stel, je wordt lastiggevallen op straat, kun je dan beter 'Brand!' of 'Help!' roepen? In de nieuwe podcastserie Het criminologiecollege praten NSCR-wetenschappers vanuit hun eigen expertise over de praktijk. Dat levert een steekhoudende podcast op, met wekelijks een nieuwe aflevering, bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in criminaliteit en rechtshandhaving.

Delen:

In de podcastserie van het NSCR legt Rutger Leukfeldt de kwetsbaarheden op het gebied van cybercrime bloot. Valérie Pijlman duidt de obstakels die slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag ervaren. “Met Marijke Malsch praten we over stalking en of de Nederlandse wetgeving slachtoffers voldoende bescherming biedt, en Marie Lindegaard bespreekt het al dan niet bestaande bystander effect en wat je nu het beste kunt doen als je wordt lastiggevallen op straat”, licht het NSCR toe. 

Beate Völker, directeur van het NSCR: “Er zijn al veel podcasts over true crime en ook over criminologie, maar Het Criminologiecollege heeft toch weer iets nieuws te bieden: NSCR-wetenschappers praten vanuit verschillende criminologische thema’s, vraagstukken en specifieke projecten over criminaliteit en rechtshandhaving. Het hele NSCR doet mee: van PhD’s tot senior onderzoekers en zelfs de directeur. We bespreken niet alleen de criminologische invalshoek, maar ook onze eigen fascinatie voor bepaalde onderwerpen.”

De podcasts zijn gratis te beluisteren via Spotify. Of ga naar www.nscr.nl/podcast.

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven