Prinses Amalia komt aan de UvA studeren

Prinses Amalia start het aankomende collegejaar aan de Universiteit van Amsterdam met de bachelor Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE). Ze komt in september in Amsterdam wonen.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
(foto: RVD - Z.M. de Koning)

De Prinses heeft, om toegelaten te worden tot de opleiding, de reguliere selectieprocedure voor PPLE in zijn geheel en met goed resultaat doorlopen. Zij start in september, samen met de 220 anderen in haar jaar. Er wordt in Amsterdam woonruimte gehuurd die de Prinses zal delen met enkele medestudenten. De studietijd van Prinses Amalia wordt beschouwd als privé.

De studie die ze gaat doen, PPLE, combineert rechtsgeleerdheid, economie, politicologie en psychologie. Het is een Engelstalige opleiding, met zowel Nederlandse als buitenlandse studenten. Radboud Winkels, decaan van de opleiding, vertelt: “Wij leren studenten samen te werken en vanuit meerdere kanten naar onderwerpen te kijken. Denk aan de coronacrisis: het ging niet alleen over gezondheid, maar ook over belangen van ondernemers, over eenzaamheid en over fundamentele rechten. Al die disciplines komen in samenhang aan bod bij PPLE.”

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top