Qury van Vliet (Rutgers & Posch) over balans

Overstapper van de week is Qury van Vliet. Van Vliet (36) is per 1 september in dienst getreden bij Rutgers & Posch als advocaat Corporate/M&A en Capital Markets. Zij maakt de overstap van Loyens & Loeff. Tevens is zij werkzaam geweest bij Hogan & Lovells. Van Vliet heeft veel ervaring in de (internationale) corporate praktijk met een focus op jaarrekeningenrecht en capital markets.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Het was tijd voor een nieuwe uitdaging. Mijn favoriete rechtsgebieden zijn capital markets en het jaarrekeningenrecht. Bij Loyens & Loeff heb ik me de laatste jaren voornamelijk gespecialiseerd in het jaarrekeningrecht, maar mijn interesse voor capital markets was nog niet uitgedoofd. De combinatie van beide rechtsgebieden lijkt me interessant, want ik heb een brede interesse. Ik was al een tijdje erg benieuwd naar Rutgers & Posch en alsof het zo had moeten zijn werd ik benaderd voor precies dit kantoor. Rutgers & Posch is een relatief klein boutique kantoor met veel cliënten die zich op de kapitaalmarkt bevinden of gaan bevinden. De combinatie van een klein kantoor met grote cliënten spreekt mij ontzettend aan. De juridische kwaliteit staat hier hoog in het vaandel en dat vind ik belangrijk. Daarnaast krijg ik hier de ruimte om mezelf op beide rechtsgebieden te ontplooien.

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor?
Behalve de prachtige locatie op de Herengracht, ben ik ook erg welkom ontvangen door mijn nieuwe kantoorgenoten, met als klap op de vuurpijl het kantooruitje naar Terschelling in mijn tweede weekend hier. Een betere introductie had ik me niet kunnen wensen. Ik voel me dus direct helemaal thuis tussen op mijn nieuwe kantoor.

Hoe ziet de ‘nieuwe’ advocatuur er volgens u uit?
Allereerst heeft de coronacrisis laten zien dat het niet nodig is om elke dag allemaal op kantoor te zitten. Al moet ik zeggen dat ik kantoor erg heb gemist de periode dat thuiswerken verplicht was. Zeker met een buurman die aan het verbouwen was en het feit dat mijn ‘kantoor’ in de keuken staat met de verleiding om elk half uur een kast open te trekken en iets te eten te pakken. Toch heeft het ook voordelen gehad. Inloggen kan overal en dat heeft gezorgd voor meer flexibiliteit. Desalniettemin gaat er niets boven persoonlijk contact met kantoorgenoten. Dat komt de sfeer echt ten goede. Naast het meer flexibele werken voor wat betreft waar je werkt, denk ik dat deze flexibiliteit ook doorgezet gaat worden wanneer je werkt. Natuurlijk verwachten cliënten nog steeds dat je tussen in ieder geval 9:00 uur en (minimaal) 18:00 uur voor hen bereikbaar bent, maar het is mijns inziens zeker makkelijker geworden om tussendoor even te sporten en in de avond een uurtje in te halen (of niet, want ik merk ook dat de balans tussen werk en privé voor nieuwe advocaten de afgelopen jaren steeds belangrijker wordt – en terecht).

Wat wordt uw grootste uitdaging?
Dit wordt een beetje een cliché antwoord ben ik bang – maar daarom niet minder waar. De grootste uitdaging zit hem voor mij in de verbreding van mijn praktijk bij Rutgers & Posch, namelijk het combineren van een advies- en een transactiepraktijk met het alleen opvoeden van twee jonge kinderen. Die behalve heel erg leuk zijn om tijd aan te besteden, af en toe tussendoor ook nog naar zwemles en hockey moeten worden gebracht. Gelukkig ga ik een uitdaging niet snel uit de weg!

Welk beroep had u uitgeoefend als u niet voor de advocatuur gekozen had?
Zoals gezegd is mijn interesse erg breed. Voordat ik begon met mijn rechtenstudie heb ik de studie Algemene Sociale Wetenschappen gedaan, met een focus op culturele antropologie. Ik heb ook nog gesolliciteerd voor de master recherchekundige bij de politie en wilde stiekem ook altijd stewardess worden (daar was ik alleen te klein voor met mijn 1.58). Makelaar en kleuterjuf lijken me ook fantastische beroepen. Het had dus eigenlijk alle kanten op gekund. Stiekem zou ik ook nog wel willen promoveren.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven