Raad van State recruit tot in het bushok

Delen:

(foto: Raad van State)

In zijn zoektocht naar nieuwe juridische collega’s probeert de Raad van State ook met posters in bushokjes juristen te interesseren voor een baan bij de Raad. Wie in Nijmegen, Amsterdam, Leiden en Rotterdam de bus neemt of langs een abri komt, zal de posters met een Raad van State-jurist niet ontgaan.

De Raad van State hing een jaar geleden ook in verschillende steden posters op om nieuw talent te werven. Die wervingsactie maakte deel uit van een uitgebreidere arbeidsmarktcampagne, waarbij onder meer ook sociale media werden ingezet. Pieter-Bas Beekman, hoofd van de afdeling Communicatie: “We hebben enkele jaren geleden een tijdelijke vacaturestop gehad en een aantal bij andere organisaties gedetacheerde juristen was op die nieuwe werkplek gebleven. De directie Bestuursrechtspraak had daarom snel een flink aantal nieuwe juristen nodig.” De wervingsactiviteiten bleken succesvol. “In de maanden juli tot en met september hebben we vorig jaar dertig juristen kunnen aannemen.”

GOED TIJDSTIP

Na deze campagne waren er zo’n honderd posters over. “Het zou zonde zijn om die niet te gebruiken voor een tweede wervingsronde. Het ‘model’ op de foto, Cato Blankenstein, werkt nog steeds bij ons.” Blankenstein werkte eerst bij de Ruimtelijke-ordeningskamer en is nu jurist bij de kennisunit van de Afdeling bestuursrechtspraak. Daarnaast maakt ze deel uit van het interne banenmarktteam dat bedrijvendagen bezoekt en In-Housedagen voor studenten organiseert.
“Eind juni leek ons een goed moment. Veel rechtenstudenten hebben hun master afgerond en maken zich op voor hun vakantie. Na de zomer kunnen ze dan met fris gemoed aan de slag bij de Raad.”

Omdat de Raad na de vorige wervingsactiviteiten merkte dat vooral juristen uit Nijmegen, Rotterdam, Leiden en Amsterdam geïnteresseerd bleken, zijn alleen in die steden abri’s beplakt, en in Rotterdam en Amsterdam uitsluitend rond faculteiten. “Maar kersverse juristen uit andere studentensteden zijn uiteraard ook van harte uitgenodigd om te solliciteren. Vooral voor de Vreemdelingenkamer is de Raad op zoek naar nieuwe juristen.”

JALOERS

Over het aantal ontvangen reacties is volgens Beekman nog niet zoveel te zeggen. “De actie moet nog beklijven.” Na een bericht van Afdeling bestuursrechtspraak-voorzitter Bart Jan van Ettekoven op LinkedIn is wel al enthousiast op de posteractie gereageerd. “Misschien een idee om ook borden in Utrecht te plaatsen?”, vraagt hoogleraar Marleen van Rijswick (Universiteit Utrecht). Een medewerker van de Centrale Raad van Beroep zegt: “Jaloers dat de Raad van State hiervoor wel de middelen heeft!”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven