Ramon Vastmans wint Buren Scriptieprijs Insolventierecht

Delen:

Dit jaar loofde Buren in samenwerking met Celsus Juridische Uitgeverij voor het eerst de Buren Scriptieprijs voor Insolventierecht uit voor de beste scriptie op het gebied van het insolventierecht. De winnaar is Ramon Vastmans met zijn scriptie ‘De positie van de licentienemer bij faillissement van de licentiegever’, geschreven aan de Radboud Universiteit.

Voor de scriptieprijs zijn in totaal vier scripties genomineerd. Naast de scriptie van Ramon Vastmans waren dat de volgende:

  • Steffie van den Bosch met de scriptie ‘De Pre-pack in de Nederlandse praktijk: Een empirisch onderzoek vanuit economisch perspectief’;
  • Mike Smeets met zijn scriptie ‘De pijler fraudebestrijding van het wetgevingsprogramma herijking faillissementsrecht in het licht van het nemo-tenetur beginsel’;
  • Noëlle van Steenoven met de scriptie ‘De Wet versterking positie curator’.

Voor een overzicht van alle genomineerde scripties, klik hier.

Het juryrapport
Het oordeel van de jury over de winnende scriptie van Ramon Vastmans luidt als volgt: “Ramon Vastmans kiest een telkens belangrijker wordend thema van het licentiëren van IP-rechten tot onderwerp. De auteur ontwikkelt een heldere, brede vraagstelling, etaleert een brede kennis over het onderwerp, biedt een diepgaande behandeling van wetgeving, rechtspraak en literatuur en hoe deze worstelen met het vermogensrechtelijk inkaderen van een licentie, de rechtspositie van de licentienemer ten opzichte van de curator in geval van faillissement en de positie van een licentienemer nadat de curator het desbetreffende IE-recht aan een derde heeft verkocht.  Met behulp van een analytische en kritische bespreking van het Amerikaanse recht op dit punt komt de auteur met enkele bruikbare voorstellen tot verbetering van de Nederlandse wetgeving.

Eervolle vermelding
De eervolle vermelding voor de scriptieprijs ging dit jaar naar de scriptie van Steffie van den Bosch (Tilburg University).

De jury
De jury bestond uit prof. mr. B. Wessels, emeritus hoogleraar internationaal insolventierecht aan de Universiteit van Leiden, H.J. de Kloe, universitair docent Insolventierecht aan de Universiteit van Rotterdam en M.J.H. Vermeeren, advocaat en partner herstructurering en insolventie bij Buren.

Over de Scriptieprijs voor Insolventierecht
Buren heeft de Scriptieprijs voor Insolventierecht in het leven geroepen ter bevordering van het enthousiasme en de belangstelling voor het insolventierecht in de breedste zin. De Buren Scriptieprijs voor Insolventierecht wordt jaarlijks door Buren uitgereikt aan de schrijver van de beste masterscriptie op het gebied van het insolventierecht. Door toekenning van de Buren Scriptieprijs voor Insolventierecht wordt tevens beoogd het schrijven van kwalitatief hoogwaardige scripties op het gebied van het insolventierecht te bevorderen.

Studenten die studeren aan een Nederlandse Universiteit, die hun scriptie hebben geschreven op het gebied van insolventierecht en die na 1 juli 2017 is beoordeeld met een 8 of hoger komen in aanmerking voor deze prijs.

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven