Rechten en plichten bij een Sim Only abonnement

Een sim only abonnement is lekker overzichtelijk. Je betaalt alleen voor bellen, sms’en en internet, zonder dat je vastzit aan een toestel. Toch zitten er ook bij sim only wat regels aan vast, zeker als het gaat om opzeggen of overstappen. Geen paniek, het is allemaal minder ingewikkeld dan het klinkt, als je maar weet waar je op moet letten. Allereerst is het slim om te kijken naar de aanbieder die qua prijs het meest voordelig is.

Delen:

Ingezonden mededeling afkomstig van Twenty Four Webvertising B.V.

Kies je voor een Sim Only abonnement van Ben, dan heb je niet alleen de beste prijs, maar kun je ook kiezen voor een abonnement die maandelijks opzegbaar is.

Hoelang zit je eigenlijk vast aan je abonnement?

Bij de meeste sim only abonnementen kies je voor een looptijd van 1 of 2 jaar. Soms kun je zelfs maandelijks opzeggen. Wat voor jou geldt, staat in je contract. Check dat even, dan weet je precies waar je aan toe bent. Ga je een telefoon abonnement afsluiten met een toestel, dan is dit vaak voor een looptijd van twee jaar. Zit je bijvoorbeeld aan een lagere prijs vast omdat je langer blijft? Dan is dat meestal de reden waarom het contract wat langer loopt. Heb je tijdens je contract extra dingen afgesloten, zoals tv of internet erbij van dezelfde aanbieder? Dan verandert de einddatum van je sim only niet. Die blijft gewoon hetzelfde als in je originele contract stond.

Wanneer mag je opzeggen?

Is de afgesproken looptijd voorbij? Dan kun je elk moment opzeggen, met een opzegtermijn van maximaal een maand. Die maand begint op de dag dat je opzegt. Doe je niks? Dan loopt je abonnement gewoon door. Je zit dan nergens meer aan vast en kunt op elk moment opzeggen. Je aanbieder is trouwens verplicht om je minstens een maand van tevoren te laten weten dat je contract afloopt. Vaak krijg je dan ook meteen een nieuw aanbod. Daar hoef je natuurlijk niet op in te gaan. Je kunt ook gewoon overstappen of verder kijken. Ga je wel akkoord met het nieuwe aanbod? Let dan goed op. Meestal teken je dan opnieuw voor 1 of 2 jaar. Dus lees even goed wat je precies accepteert.

Overstappen tijdens je contract?

Wil je eerder weg bij je provider? Dat kan, maar daar kunnen kosten aan zitten. Bijvoorbeeld omdat je nog resterende maanden moet betalen. Of omdat je een telefoon bij je abonnement hebt die je wilt houden. Wat je precies moet betalen staat altijd in je contract. Doet je abonnement niet wat het moet doen, of verandert je aanbieder ineens de spelregels? Dan gelden er weer andere regels. In dat geval kun je soms kosteloos weg, maar check altijd even wat je rechten zijn.

Opgezegd? Vraag om een bevestiging

Zeg je je abonnement op? Vraag dan om een bevestiging via mail of per post. Het kan ook zijn dat je gebruik wilt maken van de wet koop of afstand, dan zit het net even anders. Krijg je geen reactie? Overweeg dan om een aangetekende brief te sturen. Daarmee heb je altijd bewijs dat je hebt opgezegd, zelfs als de provider beweert niks te hebben ontvangen.

Problemen met opzeggen?

Wil je opzeggen maar werkt de aanbieder niet mee? Of ben je het niet eens met extra kosten? Stuur dan een brief of mail waarin je uitlegt wat het probleem is en vraag om een oplossing binnen een redelijke termijn. Geef ook aan wat je gaat doen als die oplossing er niet komt. Reageert de aanbieder nog steeds niet? Dan kun je een klacht melden bij ConsuWijzer. Dat is het consumentenloket van de toezichthouder ACM. Zij houden in de gaten welke bedrijven zich niet aan de regels houden.

 

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven