Partnerbijdrage van

“Rechtszekerheid die Cape Town Convention biedt, leidt tot meetbare verlaging financieringskosten”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Nico Tollenaar en Margreet van de Vuurst

De Cape Town Convention is sinds 2010 in Nederland van kracht. Toch krijgt het verdrag hier weinig aandacht. Nico Tollenaar (partner bij RESOR) en Margreet van de Vuurst (student-stagiaire bij RESOR) over de betekenis en voordelen van de Cape Town Convention.

De Cape Town Convention (hierna: het Verdrag) is een verdrag dat tot stand is gekomen vanuit UNIDROIT. Het Verdrag voorziet in een internationaal zekerheidsrecht dat gevestigd kan worden op roerende zaken uit bepaalde sectoren. Zo bestaan er al protocollen voor de vestiging van zekerheden op luchtvaartactiva, treinen en ruimtevaartactiva. Een protocol voor de vestiging van zekerheden op roerende goederen uit de bouw, land- en mijnbouw is op 22 november 2019 aangenomen.

Het uitgangspunt van het Verdrag is de groeiende behoefte aan financiering voor de bouw en de verwerving en het gebruik van roerende goederen van grote financiële waarde. Het Verdrag ambieert het verbeteren van de erkenning en uitwinning van zekerheden die bijvoorbeeld zijn gevestigd ten behoeve van grensoverschrijdende financieringstransactie op roerende goederen.

Lees het volledige artikel op verderdenken.nl.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top