Rob Faasen verlaat de advocatuur. ‘Dit had ik tien jaar eerder moeten doen’

Overstap van de week is Rob Faasen. Faasen is sinds 1 september director bij Risk Capital Advisors, een wereldwijde marktleider op het gebied van M&A-verzekeringen. Hiervoor was hij als partner verbonden aan Eversheds-Sutherland.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Rob Faasen verlaat de advocatuur. ‘Dit had ik tien jaar eerder moeten doen’

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. U verlaat de advocatuur. Waarom dat toch?
Ik ben ruim dertig jaar advocaat geweest. In die tijd heb ik telkens nieuwe uitdagingen weten te vinden naast het beoefenen van de advocatuur. De grootste was uiteraard het opzetten en uitbouwen van het kantoor dat nu Eversheds-Sutherland is (voorheen Faasen & Partners). Ondanks dat daar nog mooie uitdagingen lagen, ben ik gevallen voor de grote uitdaging om met het team van RCA een nieuw kantoor op te zetten.

Waarom heeft u voor Risk Capital Advisors gekozen?
Bij Risk Capital Advisors trof ik gepassioneerde ondernemers aan. Mensen met een indrukwekkende track record, marktkennis en bovenal visie. Daarnaast zie ik grote kansen voor een onderneming als RCA op de Nederlandse/Europese markt. Er is behoefte en meer dan voldoende plaats voor een onafhankelijk boutique M&A insurance broker in Nederland cq het Europees vaste land. RCA en ik zien strategisch kansen. En bovendien houd ik van een mooie uitdaging. Het was een perfecte match.

Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden, dat u erbij hebt gekregen?
Een business waar men op een uiterst plezierige wijze samenwerkt met advocatuur, private equity en verzekeraars. Een volledig andere cultuur dan welke ik de afgelopen dertig jaar heb meegemaakt. Daarnaast een zeer commerciële wereld, waar specialistische kennis, hoge kwaliteit, innovatie en begrip voor de wensen van de klanten hoog in het vaandel staan.

‘Een volledig andere cultuur’, zegt u. Was het een cultuurschok?
Neen volstrekt niet. RCA’s activiteiten liggen dicht tegen mijn oude activiteiten aan. Het team heeft gewerkt bij de gerenommeerde verzekeraars en met de bekende M&A-advocaten. RCA heeft aan de basis gestaan van W&I verzekeringen. Met mijn ervaring in de M&A, zijn onze ervaringen en kennis zeer complementair. Wij begrijpen daardoor als geen ander de risico’s waar advocaten mee worden geconfronteerd in complexe M&A-transacties.

Is uw volgende overstap weer terug de advocatuur in?
Neen, ik hoop met het team van RCA nog prachtige tijden te beleven. De aandacht in de media voor RCA en de aandacht vanuit de M&A-gemeenschap houden ons behoorlijk van de straat, wat toont dat onze groeistrategie juist is. In dat licht is mijn overstap perfect getimed, ook al denk ik nu al eens “dit had ik tien jaar eerder moeten doen!”

Rob Faasen was ook twee keer Mr. van de week bij ons. Lees hier de artikelen:

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top