Mr. van de woensdag: Rob Faasen

Rob FaasenMr. van de dag is Rob Faasen. Zijn kantoor, Faasen & Partners, wordt vanaf 1 oktober onderdeel van Eversheds International.

Wat is de aanleiding voor deze stap?
Ons kantoor heeft in de afgelopen 6 jaar een stevig fundament in de Nederlandse markt opgebouwd. Gedurende die periode hebben wij voor het internationale werk contacten onderhouden met zogenaamde best friends kantoren.
Onze cliënten zijn door de groei van het kantoor niet alleen in aantal toegenomen. Ook hebben wij meer klanten gekregen die zich in de bovenkant van de middelmarkt bevinden en klanten die in toenemende mate internationale ondersteuning behoefden. Het gaat daarbij om projecten die in het buitenland worden uitgevoerd, overnames en dergelijke. Daarnaast zien wij ook een trend in de markt dat die internationalisering van het Nederlandse bedrijfsleven toe blijft nemen.
Het onderhouden van best friends relaties vergt enorme individuele inspanningen. Daarnaast ben je kwetsbaar, aangezien een best friend ook zelf de beslissing kan nemen om bijvoorbeeld aansluiting te zoeken bij een internationaal netwerk. Eind 2007 zijn wij met Eversheds International in gesprek geraakt. Het netwerk heeft inmiddels in 25 landen aangesloten kantoren.

Welke voordelen verwacht u hiervan?
Een belangrijk voordeel van Eversheds is het feit dat men klanten op uniforme wijze en volgens een consistente methodologie bedient. Er is enorm veel kennis in het netwerk aanwezig, waar ook onze Nederlandse cliënten van kunnen profiteren. Denk aan een enorm groot renewable energy groep. Denk echter ook aan de kennis op het gebied van financiële markten, wat voor kapitaalmarkt transacties van grote toegevoegde waarde is.
Een belangrijk voordeel voor onze cliënten en voor ons is de eenvoudige toegang tot dat internationale netwerk. Daarnaast sluit het vooruitstrevende karakter nauw aan bij onze strategie. Ook wij zijn een modern en vooruitstrevend kantoor. We willen uiteraard uitstekende juridische diensten verlenen. We willen echter ook een duidelijke toegevoegde waarde voor ondernemers hebben. Meer begrip over de ondernemer en een goed begrip van hetgeen er bij de ondernemer speelt, is een belangrijke kernwaarde voor ons. Daarnaast streven wij naar innovatie. Innovatie vergt echter hoge investeringen. Gelukkig heeft Eversheds International die innovativiteit ook in zich. Er zijn inmiddels vele investeringen gedaan om vooral internationaal opererende cliënten uitstekend te bedienen. Denk aan ICT systemen, waarbij general counsels van internationaal opererende bedrijven op een day-to-day basis in staat zijn om een totaal overzicht te krijgen van al het uitstaande juridische werk, de status in iedere zaak en de budgettering, alsmede het onderhanden werk in iedere zaak. Instrumenten die een enorme toegevoegde waarde zijn voor bedrijfsjuristen in grote nationale en internationale opererende bedrijven. Daarnaast levert deze samenwerking een extra en belangrijk voordeel op voor de verdere training van onze mensen. Zij kunnen op eenvoudige wijze deelnemen aan internationale uitzendingen.

Zijn er ook nadelen aan verbonden?
Doordat wij in staat zijn onze onafhankelijkheid te bewaren, doch met de voordelen van een groot internationaal netwerk, zijn er geen nadelen.

Wie is in uw juridisch bestaan uw bron van inspiratie?
Mijn kinderen: zij kunnen alles terugbrengen tot eenvoudige werkelijkheid en complexe problemen zijn soms kinderlijk eenvoudig op te lossen. Bovenal de vrolijkheid en zin in het leven: dat geeft je energie en inspiratie!

Welk wetsartikel vindt u het mooist?
Geen voorkeur.

Welk wetsartikel het slechtst?
Geen idee.

Wat is het hoogtepunt uit uw juridische carrière?
Opstarten eigen kantoor.

Welke juridische website raadpleegt u vaak?
http://www.rechtspraak.nl/.

Welk boek las u het laatst?
‘Zwaar weer’. Een boek over zeezeilen en overleven op zee.

Met wie zou u een gevangeniscel willen delen?
Mike Sanderson.

Weet u een goede Mr. van de Dag? Mail ons: redactie@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven