Rotterdam: hoorcolleges buiten de deur

Delen:

Master A&V-studenten van Erasmus School of Law kregen in december hoorcollege bij NautaDutilh, Houthoff en de Hoge Raad. De site van de universiteit doet er verslag van.

Bij NautaDutilh in Rotterdam kregen de studenten een college over het toezicht in de verzekeringssector. Een onderwerp dat veel van de studenten als lastig ervaren, maar wat op heldere wijze werd uitgelegd. Na het college kwamen er twee advocaat-stagiaires van de afdeling litigation & arbitration langs om de studenten iets te vertellen over hoe het is om te werken bij NautaDutilh.

Vervolgens reisden de studenten af naar Houthoff in Rotterdam, waar ze een college volgden over beleggingsverzekeringen. Welke verwijten worden aan verzekeraars gemaakt met betrekking tot de beleggingsverzekeringen? Ook werd stilgestaan bij de jurisprudentie.

De volgende dag gingen de master A&V-studenten naar Den Haag, naar de Hoge Raad der Nederlanden, alwaar ze van professor Hartlief een hoorcollege kregen, ‘Het aansprakelijkheidsrecht anno 2019: op weg naar een veilig en leefbaar Nederland?’; een leerzame afsluiting van het vak Capita Aansprakelijkheidsrecht. Ook kregen de studenten een kijkje in een dag in het leven van een Hoge Raadslid.

Lees hier het volledige verslag.

 

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven