Rotterdam en onacceptabele omstandigheden

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Zeven studenten van de Master Privaatrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam maakten zich druk om de producten die onder onacceptabele omstandigheden gemaakt worden. Ze schreven er een scriptie over, en deze zijn nu gebundeld in het boek People, Planet, Privaatrecht.

‘Bijna iedereen heeft sportschoenen, houdt van een kop koffie, tankt zijn auto vol met benzine en heeft of wil een nieuw model smartphone’, lezen we op de Rotterdamse website. ‘Maar waar komen deze producten vandaan en onder welke omstandigheden worden ze gemaakt? Veel producten die wij gebruiken in Nederland, worden gemaakt onder omstandigheden die wij niet acceptabel zouden vinden. Sinds een aantal jaar rijzen er bij bedrijven, beleidsmakers en ngo’s steeds vaker vragen die betrekking hebben op de juridische aspecten van het thema Internationaal Verantwoord Maatschappelijk Ondernemen (IMVO). Hierover gaat het boek People, Planet, Privaatrecht (2018), dat deze week verschijnt.Het is een verzameling van scripties die zeven studenten van de Master Privaatrecht hebben geschreven over dit thema.’

Lees het interview met professor Liesbeth Enneking, een van de begeleiders, en twee van de studenten zelf.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top