Rotterdamse hoofdofficier keert niet terug

Delen:

Foto: Pixabay

Hoofdofficier van justitie Marc van Nimwegen, die drie maanden geleden met buitengewoon verlof is gestuurd, keert niet terug naar het Rotterdamse parket. Tegen hem loopt een onderzoek naar integriteitsschendingen.

Een commissie onder leiding van voormalig procureur-generaal bij de Hoge Raad Jan Watse Fokkens onderzoekt de liefdesrelatie tussen Van Nimwegen en Marianne Bloos, een verhouding die jarenlang geheim is gehouden. Ook Bloos is met buitengewoon verlof gestuurd. Oud-procureur-generaal Van Nimwegen benoemde haar in 2011 tot hoofdofficier van justitie van het functioneel parket. Van Nimwegen zou vanwege die verzwegen relatie met een ondergeschikte door de toenmalige bewindslieden Opstelten en Teeven zijn overgeplaatst naar Rotterdam. Fokkens onderzoekt ook of er misbruik van dienstreizen is gemaakt hoe het zit met het inhuren door het OM – zonder aanbesteding – van softwarebedrijf Hireserve. Dat bedrijf is eigendom van de zwager en zus van Van Nimwegen.

Het college van procureurs-generaal, de top het Openbaar Ministerie wacht de uitkomsten van het onderzoek echter niet af, en zoekt al een opvolger. Een profielschets is al in de maak, meldt NRC.

Van Nimwegen zou in 2014 tot hoofdofficier van justitie zijn benoemd zonder inspraak van de ondernemingsraad. Dat heeft intern tot de nodige wrevel geleid. Bij het OM wordt vaker geklaagd dat slechts enkele mensen onderling de baantjes verdelen. De top van het OM heeft beloofd transparanter te zijn.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven