Sam Schuite: ‘Hard werken en een levendig studentenleven gaan prima hand in hand‘

Sam Schuite is promovendus aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Onlangs werd zijn annotatie geplaatst in AB Rechtspraak Bestuursrecht naar aanleiding van een uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State over de schadevergoeding bij de Groningse gaswinning.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Sam Schuite ‘toen’

Sam Schuite (1995) studeerde Nederlands recht (privaatrecht) aan Maastricht University, waar hij in 2019 afstudeerde. Momenteel werkt hij als promovendus aan de Radboud Universiteit Nijmegen, waar hij de (bijzondere) positie van deskundigen bij de begroting van schade wegens rechtmatig overheidshandelen onderzoekt.

Wat is de beste en wat de slechtste herinnering aan uw rechtenstudie?
Het klinkt wellicht cliché, maar ik heb weinig tot geen slechte herinneringen aan mijn studententijd. Een mooie herinnering is het jaar waarin ik algemeen voorzitter was van Stichting Jurist in Bedrijf. In een bestuursjaar ben je continu in beweging. Gaandeweg raak je als team op elkaar ingespeeld en leer je elkaar goed kennen. Dat heeft mooie vriendschappen opgeleverd.

Wat was uw favoriete en uw minst favoriete vak?
Ik was direct fan van de klassieke privaatrechtblokken, zoals goederen- en verbintenissenrecht. Later is daar een passie voor het overheidsaansprakelijkheidsrecht bijgekomen, hetgeen waarin ik nu promoveer. Het mooie van het overheidsaansprakelijkheidsrecht is dat het zich bevindt op het snijvlak van privaat- en bestuursrecht. Ik wist van het begin af aan ook dat het strafrecht nooit mijn ding zou worden. Dat is en blijft een bijzondere tak van sport.

Sam Schuite ‘nu’

Welke docent of welke jurist was voor u tijdens uw rechtenstudie een inspiratiebron?
Het is natuurlijk moeilijk om hier slechts één naam te noemen. Maar ernaar gevraagd, zeg ik Ton Hartlief. Ik heb zelden iemand gezien die met zo’n ogenschijnlijk gemak een collegezaal blijft boeien. Op unieke wijze legde Hartlief aan de hand van actuele en spraakmakende casussen de ins en outs van het civiele aansprakelijkheidsrecht uit. Ik kan de meeste leerstukken nog bijna letterlijk oplepelen.

Wat zou u achteraf aan uw curriculum willen veranderen?
Weinig, ik denk dat ik mijn cv redelijk compleet is voor een (nog) jonge carrière.

Wat wilt u de huidige generatie studenten aan advies meegeven?
Om er, als de coronacrisis voorbij is, lekker van te genieten. Het zijn unieke jaren die nooit meer terugkomen. Hard werken en een levendig studentenleven gaan prima hand in hand.

Sam Schuite was eerder ook Mr. van de week. Lees hier het interview.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top