Sarah Kneefel (VANEPS) over advocatuur op Bonaire

Overstapper van de week is Sarah Kneefel. Kneefel is als advocaat overgestapt van SIX Advocaten naar VANEPS op Bonaire. Ze is specialist op het gebied van vastgoed.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. U werkt nu voor een Caraïbisch kantoor. Bent u vanwege de weersomstandigheden overgestapt?
Dank u wel. Nee ik ben niet vanwege de weersomstandigheden overgestapt, al betreur ik het niet dat het op Bonaire bijna constant waait en ik daardoor in het weekend op de prachtige blauwe zee kan kitesurfen. Ik ben overgestapt omdat ik heel graag in het buitenland wilde wonen, maar ik wel op hoog niveau als advocaat wilde blijven werken. 

Wat maakt het zijn van advocaat op de Caraïben anders dan in Nederland?
De praktijk is breed en ontzettend divers. VANEPS doet zowel op de BES-eilanden, als op Aruba, Curaçao en Sint Maarten zaken, waardoor ik te maken heb met verschillende jurisdicties. Dit maakt het werk extra uitdagend.
Daarnaast spreken (vastgoed)zaken hier meer tot de verbeelding. Doordat het eiland zo klein is, ben ik bekend met alle gebouwen. In plaats van foto’s of filmpjes te beoordelen, ga ik vaak langs bij cliënten om het object met eigen ogen te bekijken. 

Wat vindt u het leukst aan uw werk?
De diversiteit van de praktijk, de korte lijntjes met cliënten en dat de weekenden voelen als een mini-vakantie. Daarnaast vind ik het geweldig om af en toe naar een van de andere eilanden te kunnen vliegen, of het nou voor een zitting of voor het kantoorfeest is. 

Wat wordt het volgende (ei)and waarnaar u overstapt?
Klein Bonaire? Tot nu toe is het onbewoond, maar ik zie potentie als vastgoedjurist. 

En tot slot: met wie zou u een paar dagen op een onbewoond eiland willen zitten?
David Attenborough. 

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven