Schrijf je in: Dentons Diverse Excellence Scholarship 2024

Ben jij rechtenstudent en in het laatste jaar van je bachelor Nederlands recht, dan kun je je aanmelden voor het Dentons Diverse Excellence Scholarship. Dat kan nog tot maandag 8 januari 2024.

Delen:

beeld: Depositphotos

Dentons, ‘s werelds grootste global advocatenkantoor,  zoals ze zichzelf noemen, verstrekt voor het vierde jaar op rij het Dentons Diverse Excellence Scholarship. Het scholarship bestaat uit de financiering voor het volgen van een master rechten, een stage bij Dentons in Amsterdam en deelname aan een mentorprogramma binnen Dentons. Ben je rechtenstudent in het laatste jaar van je bachelor Nederlands recht (rechtsgeleerdheid, fiscaal of notarieel) dan is dit een unieke kans voor je.

“Dat diversiteit en vooral inclusie belangrijk zijn, hoeven we denk ik aan niemand meer uit te leggen”, zegt Benelux Managing Officer Marien Glerum. “Tegelijkertijd blijkt het in de praktijk vaak lastig om onze doelstellingen op dit gebied te behalen. We zijn heel trots dat we door dit programma al drie jaar een kans hebben kunnen bieden aan excellente studenten, maar ook zelf hebben mogen kennismaken met de juridische talenten van de toekomst. Wat we met dit scholarship beogen is niet zozeer een eenmalige handreiking maar echt een langdurige relatie met een diverse groep van changemakers. Onze deur staat open, je kunt hier echt het verschil maken.”

In 2021 is het Dentons Diverse Excellence Scholarship voor het eerst uitgereikt. Sindsdien hebben vier studenten dankzij het Dentons Diverse Excellence Scholarship hun eerste stappen in de advocatuur gezet.

In 2023 werd het scholarship toegekend aan Aïmane Akanni. “Het winnen van dit scholarship heeft deuren voor mij geopend die voorheen dicht leken. Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen in de juridische wereld en heb drie Dentons mentoren gekregen, waaronder twee partners. Dat ik met hen kan sparren over studie en het werkveld heeft de drempel naar een carrière als advocaat heel erg verlaagd. Dit scholarship is een unieke kans. Je wordt daadwerkelijk ondersteund in je carrière- en studieloopbaan. Het zijn niet alleen woorden, maar ook echt daden.” Aïmane begint in de zomer van 2024 aan zijn stage op de afdeling Corporate M&A.

De inschrijving voor het Dentons Diverse Excellence Scholarship 2024 is geopend tot maandag 8 januari 2024. Tijdens de eerste selectiedag op donderdag 18 januari leren de studenten het kantoor en de collega’s kennen door middel van een Legal Challenge. Op vrijdag 26 januari nemen de studenten die de eerste ronde succesvol hebben doorlopen deel aan verschillende workshops. Uiteindelijk zal één talentvolle student het scholarship bestaande uit de beurs, het mentorprogramma en de stageplaats winnen.

 

 

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven