Schrijf je nu in: Nationale Hertoghs Pleitwedstrijd 2021

Jaarlijks organiseert Hertoghs advocaten een pleitwedstrijd voor studenten. Zo ook dit jaar weer. Wil je meedoen met je team? Schrijf je dan nu in!

Delen:

Tijdens de pleitwedstrijd wordt de situatie van een zitting en de voorbereiding daarvan zo goed mogelijk nagebootst. “De teams krijgen ruim van tevoren de beschikking over het fiscaal strafrechtelijk dossier en daarmee bereiden zij zich voor op hun rol als advocaat of Officier van Justitie”, legt het kantoor uit. “Op 8 oktober zorgen wij voor een zeer realistische setting, waarbij cliënt/verdachte en een kritische rechtbank met ervaren rechters, officieren en advocaten niet ontbreken. Uiteraard worden de studenten tijdens de zittingen van de andere teams beziggehouden met leuke, leerzame en verrassende workshops. We sluiten de dag af met een overheerlijk diner in een prachtige setting. Daar is ook gelegenheid om met de advocaten en partners van Hertoghs advocaten kennis te maken.”

In totaal kunnen er zes teams deelnemen van maximaal vier personen. “De deelnemers hoeven niet van dezelfde studievereniging te zijn; er kan ook gekozen worden voor een ‘gemengd’ team. Voorwaarde is dat alle deelnemers in het team in dezelfde stad studeren.”

Wat valt er te winnen?

Naast de eeuwige roem die de winnende stad en de beste pleiter van de dag te beurt zal vallen, stelt Hertoghs advocaten een geldprijs van € 1.000,- voor het winnende team beschikbaar en een extra prijs van € 500,- voor de beste pleiter. Bovendien gaat het winnende team met de Hertoghs wisselbokaal naar huis.

Meer weten? Kijk dan hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven