Simone Koelewijn wint 1000 euro met scriptie gezondheidsrecht

Delen:

Lex Geerts reikt de prijs uit aan Simone Koelewijn

Simone Koelewijn heeft de scriptieprijs 2019 gezondheidsrecht gewonnen, een geldprijs van 1000 euro. Ze kreeg de prijs voor haar wo-masterscriptie (UvA), waarin ze ingaat op de invloed van genetische screening en procreatietechnieken op de geneeskundige behandelingsovereenkomst.

De scriptieprijs gezondheidsrecht wordt jaarlijks uitgereikt door Eldermans|Geerts, een niche advocatenkantoor voor instellingen en professionals in de zorg. De juryleden, afkomstig van Eldermans|Geerts en Radboud Universiteit, beoordeelden de ingezonden masterscripties op maatschappelijke relevantie, juridische inhoud en originaliteit. Over de scriptie van Simone zegt de jury:  “De scriptie gaat over een actueel onderwerp, te weten genetische screening en procreatietechnieken, waarover juridisch nog veel te doen valt. Vooral het feit dat ondanks de lastige materie aanbevelingen zijn gedaan, maakte de scriptie onderscheidend.”

Door het instellen van een jaarlijkse scriptieprijs wil Eldermans|Geerts een bijdrage leveren aan de kwaliteitsverhoging van de beoefening van het gezondheidsrecht in het algemeen en van masterscripties gezondheidsrecht in het bijzonder.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven