Skylar Madlon wint Studentenstrijd 2021

Skylar Madlon is met haar essay 'De aanvullende werking van mediation' winnaar geworden van de Studentenstrijd 2021.

Delen:

Skylar Madlon (links) en president Margreet Blaisse (rechts)

“De finalisten gaven hun mening over de stelling Rechter versus conflictbemiddelaar, aanvulling of concurrentie? Dit onderbouwden ze met argumenten en op geheel persoonlijke wijze”, legt Legal Valley uit. “Nieuw dit jaar was dat studenten op verschillende manieren hun standpunt konden verwoorden. Dat deden ze dan ook. Zo kozen de finalisten met een essay, een Tedtalk of podcast allemaal voor een andere vorm als inzending.”

Skylar Madlon werd door de jury geprezen om haar essay De aanvullende werking van mediation. Legal Valley citeert op haar site uit het juryrapport:In een helder geschreven betoog werpt Skylar de vraag op of de rol van rechter en mediator elkaar niet bijt. Skylar kiest voor een prikkelende vraagstelling en werkt haar antwoord zorgvuldig uit, door met goede argumenten en een heldere lijn tot een duidelijke conclusie te komen. Ze zoekt naar mogelijkheden om mediation effectief in te zetten. Daarmee heeft zij duidelijk oog voor de maatschappelijke betekenis van mediation. Het essay is volledig in haar beknoptheid en prettig geschreven.”

De prijs die Skylar gewonnen heeft, is drieledig: haar essay wordt op de website www.rechtspraak.nl gepubliceerd, ze heeft een geldbedrag van 750 euro gekregen en ze krijgt een stagedag bij rechtbank Gelderland. Deze laatste prijs is ook door de andere twee finalisten, Isabel Dias Jones en Sarah Karsten, die op een gedeelde tweede plaats eindigden.

Lees hier meer over de Studentenstrijd 2021.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven