Sollicitatiedag Cathelijn de Bruin: “Ik heb een aanbod gekregen!”

Delen:

Het is 26 januari 2018. Vandaag ga ik Het Grote Gesprek aan bij Houthoff. Wat de verschillende sollicitatiegesprekken en opdrachten gaan brengen weet ik nog niet. Wel staat vast dat ik aan het eind van de dag hoor of Houthoff het in me ziet zitten. Ondanks de nervositeit voert de adrenaline de boventoon. Met het lied “Ain’t no mountain high enough” van Marvin Gaye vertrek ik naar Houthoff. Dat lied geeft mij altijd een boost. Voordat ik naar binnenga, kijk ik voor de laatste keer op mijn telefoon. Mijn moeder appt: “Succes lieve schat!” en mijn vader stuurt: “Succes! Je HAALT het.” Vanaf dat moment wist ik het: there ain’t no mountain high enough!

Ik meld mij bij de receptie en ik mag plaatsnemen bij mijn medesollicitanten. We maken kennis met elkaar en Recruitment haalt ons op. We komen aan op de 23ste verdieping en nemen plaats in een van de vergaderzalen, die ik gedurende de dag heb omgedoopt tot “backstage-room”. Vervolgens gaat de dag van start.

Tijd voor het eerste gesprek waarin mijn cv en motivatiebrief centraal staan. Ook praten we in het Engels over mijn summerschool in Cambridge. Een prima moment om mijn Engels te ‘showen’. De kop, maar ook de spanning, is eraf!

Ik loop richting de “backstage-room” en de voorbereiding voor het tweede gesprek ligt klaar: een actueel FD-artikel. Ik word tijdens dit gesprek gevraagd naar mijn mening over het artikel en ik merk dat mijn overtuigingskracht op de proef wordt gesteld.

Na de ochtendronde heeft ondertussen de jongere garde van Houthoff plaatsgenomen voor de lunch. Een goed moment om kennis te maken met leeftijdsgenoten bij Houthoff. Aan het eind van de lunch breekt het moment aan: de uitslag van de ochtendronde, spannend…! Het goede nieuws is daar: ik ben door!

Voordat het tijd is voor de casus ga ik naar buiten, voorzie mijn hersenen van frisse lucht tijdens een korte wandeling en met goede moed ga ik de casus aan. Mijn voorbereidingen werpen zijn vruchten af. Door verschillende Boom Basics te hebben doorgenomen vlieg ik door het zoekwerk heen. Ik noteer mijn antwoorden zorgvuldig, alhoewel het antwoord op die eerste vraag nog steeds een raadsel is. De deur gaat open en twee gesprekspartners komen binnen. Ik stel mij aan hen voor en voordat ik het weet moet ik het antwoord geven op vraag 1. Ik stamel dat ik die vraag niet helemaal begrijp en gelukkig komen ze mij daarin tegemoet door meer context te geven. Uiteindelijk lukt het mij om het juiste antwoord te formuleren. De andere vragen gaan mij gelukkig beter af. De gesprekspartners vertrekken weer en ik vraag mij langzaam af of deze berg van vandaag toch te hoog was. Na een paar minuten, die uren leken, komen de twee gesprekspartners terug met een witte envelop in de hand. Ik heb een aanbod gekregen! Kortom: ain’t no mountain high enough!

Cathelijn de Bruin is advocaat-stagiaire M&A (Energy) bij Houthoff.

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven