Specialisten van boutiquekantoren makkelijker in beeld bij ondernemingen

In de VS gebruiken professionele bedrijfsjuridische afdelingen steeds vaker, gespecialiseerde technologiebedrijven om voor elke zaak het juiste kantoor/de beste advocaat en de beste prijs te selecteren. In Nederland heeft LawyerlinQ een aantal nieuwe functionaliteiten geïntroduceerd waarmee haar platform diezelfde rol gaat vervullen. Daarmee wordt het met name voor vakspecialisten van het groeiende aantal boutiquekantoren, makkelijker om direct in beeld te komen van grote professionele cliënten.

Delen:

“We zijn al sinds 2020 bezig met pilots op dit terrein”, aldus Maarten Hagen, co-founder bij LawyerlinQ. “Daarbij bleek onze technologie voor bedrijfsjuristen een heel makkelijke en snelle manier om onder hun vaste kantoren mini-competities te houden voor specifieke zaken of projecten. We hadden de basis dus al. De afgelopen maanden hebben we functionaliteiten toegevoegd om het proces en het vergelijken van aanbiedingen makkelijker te maken. Als bedrijfsjurist kun je binnen vijf minuten een vraag uitzetten, onder je vaste kantoren, maar ook onder specialisten van boutique kantoren. In principe werken we voor de cliënt, dus voor kantoren zijn er ook geen kosten gemoeid met deelname.”

Hagen ziet dat er de afgelopen decennia weinig veranderd is in de manier waarop bedrijven advocatuur inkopen. “Het is niet zo dat wij een disruptor willen zijn, dat is helemaal niet ons doel. We zien gewoon dat er in de Nederlandse juridische markt op dit vlak een wereld te winnen is. Zowel aan de kant van de bedrijfsjuridische afdelingen als aan de kant van de advocatenkantoren. En daar hoeven ze helemaal geen enorme verandering voor door te voeren. Door simpelweg vaker een kleine competitie te organiseren en daarbij niet alleen je vaste kantoren, maar ook boutiques bij te betrekken, verstoor je echt geen goede relaties. Integendeel, er ontstaat juist een situatie waarin elke kantoor het werk krijgt waarin zij echt in uitblinkt, dat echt het beste past. Goed nieuws voor iedereen dus. Dat is onze rol: zorgen dat iedere zaak, ieder project terecht komt bij de meest geschikte advocaat in Nederland.”

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven