Speeddaten

Het bleek voor advocatenkantoor Fiorens niet eenvoudig om een vacature ingevuld te krijgen. Daarom ging het kantoor over tot een ongebruikelijke campagne: speeddaten.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
BWN_HHH_2103_Edwin Werner Fiorens-0c17fe81

Edwin Werner: “De gedachte was eenvoudig: als je in een klein team samenwerkt, is het in de eerste plaats belangrijk dat je samen een klik hebt. En daar ben je snel genoeg achter. Een korte informele kennismaking via Zoom of Teams is zo gemaakt.”

Fiorens had al een wervingscampagne lopen om een nieuwe advocaat arbeidsrecht te vinden. De speeddates kwamen daarbij. Het idee werd op social media gedeeld en meteen opgepikt door andere (traditionele) media. De speeddates waren bewust laagdrempelig. De communicatie was daar ook duidelijk in: geen motivatiebrief, geen cv, geen sollicitatiegesprek. Wat dan wel? Alleen kort elkaar digitaal ontmoeten om te kijken of die klik er is. That’s it. “Wij hebben geprobeerd de speeddates echt binnen de vijftien minuten te houden die wij hadden afgesproken. Die virtueel aflopende klok gaf wel een leuke dynamiek.” Elke speeddate werd steevast afgesloten met de afspraak om over en weer te bedenken of er een vervolg zou moeten komen. En dat leverde meestal ter plekke al spontaan een positieve reactie op. “Echt mooi om te zien hoe je in zo’n korte tijd contact kunt maken en een behoorlijk goede eerste indruk van elkaar kunt krijgen!”

De speeddates hebben tot serieuze vervolggesprekken geleid. “Wij hebben onze ideale teamgenoot nog niet gevonden, maar wij gaan deze manier van kennismaken in de toekomst zeker vaker gebruiken. Het was ook gewoon hartstikke leuk om te doen!”

Edwin Werner is advocaat arbeidsrecht bij Fiorens.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top