Starter op de arbeidsmarkt? Zo maak je een succesvolle entree

Als starter de arbeidsmarkt betreden, kan spannend zijn. Hoe zorg je dat je gevonden wordt, en hoe weet je wat je leuk vindt? Recruitmentspecialist Debora van Poppel geeft tips.

Delen:

Ik kan mij nog goed herinneren hoe het was ik de arbeidsmarkt betrad. Als 23-jarige kwam ik na een jaar wonen en werken in het buitenland midden in een crisis terug. Geen goed moment om als jonge professional je eerste Nederlandse baan te zoeken.

Nu, ruim tien jaar later in een opnieuw onstuimige arbeidsmarkt, zie ik opnieuw uitdagingen voor jonge starters. Ondanks dat er nu juist heel veel vraag is naar nieuw talent, is het niet per se makkelijk om ergens te beginnen. In de meeste bedrijven wordt zo goed als volledig online gewerkt. Zorg dan maar eens dat je goed ingewerkt wordt, de bedrijfscultuur kunt proeven, je een nieuwe functie eigen maakt of tijdens de online-vrijdagmiddagborrel je collega’s beter leert kennen.

Welkom in de spagaat van 2022

Eén troost, jij als jonge talentvolle professional bent in het voordeel door de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. Hieronder lees je de vijf belangrijkste tips om een succesvolle entree te maken op deze arbeidsmarkt: Lees verder…

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven