Partnerbijdrage van

“Strafrechtprofessionals zijn met elkaar verantwoordelijk voor het hele strafproces”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Alrik de Haas

De positie van het slachtoffer in het strafproces is de afgelopen jaren sterk gewijzigd. Wat zijn daarvan de gevolgen voor de rol van strafrechtprofessionals? Daarover organiseert de stichting Mens en Strafrecht in samenwerking met het CPO een symposium. Alrik de Haas, voorzitter van de stichting Mens en Strafrecht en docent bij het CPO, vertelt over dit unieke symposium waar advocatuur, wetenschap, rechtspraak en Openbaar Ministerie elkaar ontmoeten.

“In de praktijk zie je dat aan de rechten van slachtoffers op verschillende manieren invulling wordt gegeven. Sommige slachtoffers of hun advocaten houden het bij een korte verklaring, maar het komt ook voor dat een advocaat aan de hand van een pleitnota uitgebreid ingaat op verschillende inhoudelijke aspecten van de zaak. Ook rechters gaan in de praktijk verschillend om met de rol van de slachtoffers.

Deze thema’s zijn nog niet uitgekristalliseerd; daarover willen we met elkaar in discussie op het symposium.”

Lees het volledige interview op verderdenken.nl

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

CPO

Blijf scherp. Volg een CPO-cursus en laat u inspireren door onze topdocenten. Zij nodigen u uit om kritisch te zijn en verder te denken….

Meer berichten van partner

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top