CPO

“Strafrechtprofessionals zijn met elkaar verantwoordelijk voor het hele strafproces”

Alrik de Haas

De positie van het slachtoffer in het strafproces is de afgelopen jaren sterk gewijzigd. Wat zijn daarvan de gevolgen voor de rol van strafrechtprofessionals? Daarover organiseert de stichting Mens en Strafrecht in samenwerking met het CPO een symposium. Alrik de Haas, voorzitter van de stichting Mens en Strafrecht en docent bij het CPO, vertelt over dit unieke symposium waar advocatuur, wetenschap, rechtspraak en Openbaar Ministerie elkaar ontmoeten.

“In de praktijk zie je dat aan de rechten van slachtoffers op verschillende manieren invulling wordt gegeven. Sommige slachtoffers of hun advocaten houden het bij een korte verklaring, maar het komt ook voor dat een advocaat aan de hand van een pleitnota uitgebreid ingaat op verschillende inhoudelijke aspecten van de zaak. Ook rechters gaan in de praktijk verschillend om met de rol van de slachtoffers.

Deze thema’s zijn nog niet uitgekristalliseerd; daarover willen we met elkaar in discussie op het symposium.”

Lees het volledige interview op verderdenken.nl

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

CPO

CPO

Blijf scherp. Volg een CPO-cursus en laat u inspireren door onze topdocenten. Zij nodigen u uit om kritisch te zijn en verder te denken. Voor meer inzicht en een frisse blik.

Blijf scherp. Volg een CPO-cursus en laat u inspireren door onze topdocenten. Zij nodigen u uit om kritisch te zijn en verder te denken. Voor meer inzicht en een frisse blik.

CPO
Postbus 10520
6500 MB Nijmegen

T. 024 – 361 24 09
E. info@cpo.ru.nl
I. www.cpo.nl

Bekijk ons cursusaanbod