Studenten uit ontwikkelingslanden studeren dankzij Leids fonds

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
(foto Universiteit Leiden)

Veertien studenten uit ontwikkelingslanden konden de afgelopen jaren Public International Law aan de Universiteit Leiden studeren, een fonds dat werd opgericht bij het afscheid van de Haagse burgemeester Wim Deetman in 2008.

Voor het afscheidscadeau van de burgervader werd 300.000 euro ingebracht door stadsbewoners en bedrijven uit Den Haag, zo lezen we op de website van de Leidse universiteit. De gemeente Den Haag doneerde vervolgens nog eens 1,5 miljoen euro. Op die manier konden de afgelopen jaren 49 getalenteerde studenten uit ontwikkelingslanden in Den Haag studeren. Veertien van deze studenten volgden Public International Law aan de Universiteit Leiden.

Oud-bursaal Ubongabasi Obothet maakte een portret van deze studenten, die zijn gepubliceerd in het boekje 10 Years Wim Deetman Scholarship. Benieuwd naar een paar profielen? Klik hier.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top