The true measure of a man…

Delen:

Nu blue monday achter ons ligt en de meeste goede voornemens alweer gesneuveld zijn, ben ik niet te beroerd om je er een aan de hand te doen die onbeperkt houdbaar is.

Hij paste een beetje bij de voorbije feestdagen en komt voort uit deze quote die ik tegenkwam. ‘If you want to know what a man is like, take a good look at how he treats his inferiors, not his equals’. Sirius Black zegt het in een van de Harry Potter boeken, maar J.K. Rowling heeft ‘m niet helemaal zelf verzonnen. Ze heeft ‘m waarschijnlijk afgeleid van de quote in de header van dit stukje die aan diverse oudere auteurs wordt toegeschreven.

Inschatten van je positie

Dickens en Hans Christiaan Andersen schreven er ook over. De verfilmingen ervan hebben we afgelopen december op de buis weer tot in den treure voorbij zien komen. Kijkend naar die films is het zonneklaar wie er goed en wie er fout zit en menigeen plengt er een traantje bij.

Toch lijkt het op de een of andere manier niet bij iedereen vanzelfsprekend om iedereen met respect te behandelen. Gek, hè? Ok, de meesten van ons zullen niet snel een arm weesmeisje laten doodvriezen en ik wil het niet groter maken dan het is, maar het zal je verbazen hoeveel mensen bewust of onbewust de manier waarop ze anderen behandelen laten afhangen van een inschatting over hun maatschappelijke positie. En als die lager in de pikorde is dan waar ze zichzelf zien, dan gaan ze soms echt honds met die mensen om.

Raar woord eigenlijk ‘honds’. Komt van de slechte manier waarop men vroeger viervoeters pleegde te behandelen. Vreemd dat de maatschappij tegenwoordig kritischer is op de manier waarop met dieren omgegaan wordt dan op de manier waarop de medemens tegemoet getreden wordt.

Doe ik dat ook?

Terwijl ik dit stukje zit te schrijven vraag ik me af of ik me hier ook schuldig aan maak. Denk van niet, maar helemaal zeker ben ik er niet van. Niets menselijks is me vreemd immers;-). In ieder geval heb ik me voorgenomen om er komend jaar meer op te letten. Allereerst bij mezelf natuurlijk, maar ook bij de mensen waar ik zaken mee doe.

Onbetrouwbaarheid

Heb niet de wens of illusie dat ik de slechteriken als een soort Ghost of Christmas Present hun fouten kan doen inzien. Het morele oordeel laat ik dus even voor wat het is. Waar het me om gaat is dat dit gedrag zo tekenend is. Wat J.K. Rowling Sirius Black laat zeggen klopt namelijk echt, iemands gedrag laat zien hoe hij of zij werkelijk in elkaar zit.

Hoger in de pikorde

Je ziet het in onze wereld best vaak. Mensen die onbeschoft doen tegen secretaresses, stagiairs, P&O’ers en de mensen van de administratie. Je kent het vast uit je omgeving. Heb jij dan ook niet het gevoel dat ze gewoon in de kern geen aardige mensen zijn? Heb ik wel in ieder geval, maar dat niet alleen. Ik heb ook vaak het gevoel dat die mensen nep zijn.

Want hoewel ik het natuurlijk fijn vind om netjes behandeld te worden, val je voor mij als professional (en als mens) echt ontzettend door de mand als je tegen mij aardig doet en het volgende moment respectloos omgaat met iemand die misschien een meer ondersteunende rol heeft.

Nep is bad for business

Als er één ding is wat je als jurist of advocaat niet wilt uitstralen is dat je nep bent. Onze business draait namelijk om vertrouwen. Nep en vertrouwen, dat gaat niet samen, dat voelt iedereen aan.

Het is dus een beetje kortzichtig, ja zelfs dom, om te denken dat het niet uitmaakt als je onbeschoft doet tegen ondersteunende personeel. Het kan even duren en soms gaat het met een omweg, maar vroeg of laat gaat het namelijk je zorgvuldig opgebouwde imago van aardige slimme betrouwbare adviseur onderuit halen.

Tenminste, zo werkt het bij mij. Ben je aardig tegen mij, maar onbeschoft tegen mijn collega’s, dan val je bij mij in het spreekwoordelijke ‘foute bakje’.

Echt briljante mensen zijn juist extreem aardig

Benieuwd hoe dat bij jou zit. Doe jij graag zaken met iemand die ondersteunend personeel beroerd behandelt? Nee toch? Iemand moet wel heel briljant zijn om zich dat te kunnen veroorloven. En weet je wat, de meeste mensen die echt briljant zijn, die zijn vaak juist  extreem aardig en voorkomend.

Dus, mochten je andere goede voornemens in het water gevallen zijn, dan heb ik hier nog een nieuwe die heel lang mee gaat: wees aardig, ook als dat niet moet. Goed voor je karma, maar vooral veel beter voor je business.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven